реклама

реклама

У поведінці депутата Черкаської міської ради, директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірина Топчій вбачає намагання відвести увагу від того, що насправді відбувається у підприємстві під керівництвом самого Радуцького. Про це вона розповіла журналістам учора на прес-конференції.

Ірина Топчій демонструє сучасний стан покрівлі

Ірина Топчій демонструє сучасний стан покрівлі


Нагадаємо, на нещодавній сесії міської ради Олександр Радуцький звернувся до депутатів з проханням підтримати його запит до обласної прокуратури стосовно перевірки робіт, які приватне підприємство «Промелектробуд 2000» надавало Центральному стадіону у період з 2010 по 2013-й рік. Пропозиція депутата була ухвалена. За ці роки підприємство здійснило реконструкцію західної трибуни на суму 650 тисяч гривень, однак після проведення робіт виявилося, що на стадіоні потік дах, на ремонт якого підприємство попросило ще 250 тис. грн. Радуцький переконаний: у тому, що покрівля потекла, винен підрядник, тому ремонтувати її має за свої кошти. Такі заяви Радуцього Ірина Топчій сприймає як намагання двох чоловіків (депутата Радуцького та директора Центрального стадіону Халая - ред.) з’ясувати стосунки між собою.


– Може, він хоче краще вивчити досвід свого колеги чи хоче, щоб більше коштів на його комунальне підприємство спрямовували… – про можливі причини такої поведінки роздумувала на прес-конференції начальниця департаменту освіти та гуманітарної політики.

За її словами, приватне підприємство «Промелектробуд 2000» виграло тендер та виконало роботи якісно, тож претензій до нього бути не може. На запитання журналістів про те, чи були претензії технагляду до стану покрівлі до початку ремонту, вона відповіла, що таких зауважень не надходило.

– Однак дах – це така річ, щодо якої ти ніколи не можеш дізнатися наперед, коли вона протече, – зазначила Ірина Вікторівна.

Вона не пов’язує псування покрівлі з ремонтом трибуни, який здійснив «Промелектробуд 2000».

Викликав ряд запитань у журналістів і лист, надісланий у міськвиконком від «Промелектробуд 2000» з інформацією про незадовільний стан покрівлі. Той лист, що показувала журналістам Топчій не був зареєстрований у міськвиконкомі та не мав печатки. Та й надходити він має не від підрядника, а від замовника, тобто, від Центрального стадіону.

– Це ж не оригінал, а лише копія. Вона надійшла мені з приймальні першого заступника міського голови Віктора Беззубенка, – пояснила Ірина Топчій.

Скандальний лист, реєстрацію якого не знайшов у міськвиконкомі депутат міськради Олександр Радуцький

Скандальний лист, реєстрацію якого не знайшов у міськвиконкомі депутат міськради Олександр Радуцький


За словами Олександра Радуцького, учора він був у міськвиконкомі, однак таке звернення від підрядника не було зареєстроване, а значить – могло надійти в мерію у будь-який час.

Окрім того, під час сесії міської ради Олександр Романович звернув увагу на табло, яке встановило ПП «Промелектробуд 2000». За тендерною документацією воно має бути суцільним, однак за фактом – зроблене з трьох частин.

– Я не переконана, що за умовами тендеру екран мав бути монолітним… Я не пам’ятаю, бо по департаменту проходить дуже багато тендерів. Ми до тендеру відношення не маємо. Центральний стадіон дає тендерні умови на тендерний комітет, а він проводить тендерні процедури. Я не є членом тендерного комітету, тому коментувати умови та як відбулися торги я не можу. Знаю, що роботи були перевірені технічним наглядом і зауважень не було, – прокоментувала Ірина Топчій.

Під час прес-конференції Ірина Топчій також зазначила, що поважає Олександра Радуцького та побажала йому звернути увагу на підприємство, яке очолює:

– Я, як директор департаменту, який може порівнювати роботу обох підприємств, хочу побажати Олександру Романовичу ретельніше займатися «Дирекцією парків», ретельніше вивчити питання, які відбуваються там, звернути увагу на те, що ремонт туалетів, які є величезною проблемою комунального підприємства вже 3 роки, вноситься у Програму соціально-економічого розвитку і не завершується. І якість виконання робіт, які там відбуваються, викликають також багато питань… – зауважила Ірина Топчій.

Як повідомила під час прес-конференції Ірина Топчій, департаменту освіти та гуманітарної політики підпорядковано відразу 5 комунальних підприємств: «Центральний стадіон», «Будинок спорту «Будівельник», «Дирекція парків»? «Зоопарк» та «Кінотеатр «Україна».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100