реклама

реклама

Сьогодні нестійку погоду на Черкащині формують атмосферні фронти потужного атлантичного циклону, зумовлюючи сніг, мокрий сніг з переходом у дощ, місцями по області тумани, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Водіям і пішоходам варто бути уважними та обережними. Про це повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Протягом 31 січня – 3 лютого денні температури повітря  підвищуватимуться до 4-6°С тепла, вночі стовпчики термометрів опускатимуться до 0-5°С морозу. Спостерігатимуться опади переважно у вигляді мокрого снігу і дощу. Тепла, як для цього періоду, погода на Черкащині утримається до кінця першої п’ятиденки лютого.

На 31.01 товщина льодової кірки становить 2-3 мм, місцями 34 мм (поля Канівського району) та ступінь охоплення від 70 до 100 % площі поля. Як відомо, притерта льодова кірка шкідлива для рослин у випадку її утримання на посівах 30-40 днів і більше товщиною 1 см і більше.

На водних об’єктах області, внаслідок посилення морозів у третій декаді місяця, процеси льодоутворення відновилися. На кінець січня на Кременчуцькому водосховищі суцільний льодостав з товщиною льоду 15 см спостерігається біля Черкас та нижче за течією Дніпра. В районі Канева льодостав відсутній, навали льоду на берегах. Біля Сокирно відмічаються забереги та дрейф льоду. На більшості річок області льодостав не повний, з промивинами, лід тонкий та крихкий. Товщина льоду на р. Золотоношка складає 7 см, на р. Велика Вись – 3 см. Деякі ділянки річок повністю звільнились від льоду.

Внаслідок потепління очікується чергове послаблення та руйнування льодових явищ на водних об’єктах області. Тому не потрібно виходити на лід, наражаючи себе на небезпеку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100