реклама

реклама

6 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки позапланових перевірок ТРК «НБМ» (5 канал) і Черкаської ОДТРК, призначених 16 січня у відповідь на звернення громадського об'єднання «Комітет підтримки Миколи Мельниченка». Нацрада не виявила суборенди, на яку скаржилося об'єднання, і взяла результати перевірок до відома. Про це інформує сайт «Телекритика».

«Комітет підтримки Миколи Мельниченка» скаржився на те, що в ефірі 5-го каналу в Черкасах мали місце передання каналу в суборенду та ретрансляція програм ТРК «Медіа центр», а саме - переривання програм 5-го каналу врізками місцевої реклами.

Проаналізувавши ефір і надані 5-м каналом пояснення і документи, Нацрада дійшла висновку, що місцева реклама в ефірі 5-го каналу в Черкасах не транслюється.

Щодо Черкаської ОДТРК «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» скаржився, що в ефірі цієї компанії також мали місце передання каналу в суборенду і ретрансляція програм ТОВ «ТРК "Ільдана"».

Провівши моніторинг ефіру від 25 січня, Нацрада зафіксувала в ефірі Черкаської ОДТРК програми виробництва інших державних регіональних ТРК - у межах затвердженої Держкомтелерадіо програми обміну контентом між ОДТРК. Трансляції програм ТРК «Ільдана» в ефірі не зафіксовано.

Нагадаємо, Нацрада 16 січня призначила позапланові перевірки 5-го каналі і Черкаської ОДТРК за підозрою в суборенді. Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що позапланова перевірка 5-го каналу виглядає неадекватною та замовною.

Нацрада уточнила, що перевірятиме 5 канал тільки по ліцензії на місто Черкаси через скарги ГО «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» на врізки місцевої реклами в ефірі 5 каналу в Черкасах. Ці скарги були переадресовані до Нацради з Адміністрації президента і прокуратури, куди звернувся голова «Комітету підтримки Миколи Мельниченка» В.Коломієць.

Народний депутат Микола Княжицький у своїй репліці на «Телекритиці» заявив, що перевірки Нацради є незаконними, бо Нацрада не має на них повноважень. Також він побачив ознаки цензури з боку Адміністрації президента, яка зверталася до Нацради.

Нацрада наголосила, що за законом не може не реагувати на звернення громадян. А повноваження Нацради щодо здійснення перевірок ліцензіатів чітко передбачені законом «Про телебачення і радіомовлення» і ніхто їх не вилучав із закону.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100