реклама

реклама

Обласний дитячий лікар-нарколог Ніна Карась переконана: обмежувати перебування дітей на вулицях та в інших громадських місцях у вечірній та нічний час потрібно не до 16 років, а до 18.

Таку думку Ніна Федорівна відстоювала вчора під час обговорення проекту рішення міської ради «Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час».

Свою позицію вона обґрунтовує неготовністю частини підлітків відповідати за свою поведінку.

Читайте також: Введення комендантського часу Набокіна вважає необхідністю, а Мамалига – маразмом

– Я спілкуюся з багатьма дітьми, які мають відхилення у поведінці. Часто дитині вже 18 років, а її психологічний розвиток – на 16: сила волі, відповідальність, орієнтування в складних ситуаціях… Є багато підлітків, які в силу якихось причин не вміють себе правильно поводити у кризових ситуаціях. У мене болить за них душа, – запевняє лікарка.

За її словами, на більшу частину дітей рішення ніяк не вплине, вони сприймуть його позитивно та сидітимуть, як і раніше, вночі вдома. У той же час нововведення захистить тих, хто до життя ще не готовий.

Читайте також: Слинько: Влада придумала, як заробити на сім’ях з дітьми

Також Ніна Карась наголосила на етичному боці питання. На її переконання, далеко не остання роль у ланцюгу виконання покладена на міліціонера, який повинен розуміти, що спілкується з дитиною.

– В цій постанові дуже багато особливостей. Головне – щоб це виконувалося дуже шляхетно, з повагою до дитини і до батьків, – каже жінка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100