реклама

реклама

Цього року на розвиток Черкаського зоопарку міський бюджет підсобив майже півтора мільйонами гривень. За них хочуть побудувати нові вольєри та поповнити колекцію тварин, йдеться у сюжеті «ВІККА-новини».

Плани у керівництва Черкаського зоопарку грандіозні. Наводити лад почнуть із будівництва нових вольєрів. Старі та вже давно порожні загорожі зруйнують.

– Тильний бік зоопарку вимагає реконструкції. Там потрібно знести старі будівлі, бо вони не відповідають жодним нормам, – каже директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван

Побільшає вольєрів – побільшає і тварин. Зокрема ссавців. Придбають у зоопарк кілька видів мавп: мавпочок-ігрунок і котячих лемурів. Поповниться зоородина і парою леопардів. Тигрових кішок, як ще на них кажуть, привезуть із Бердянського та Рівненського зоопарків. Більше стане і птиці. Докуплять фазанів і великих папуг ара.

Очікується, що цього року побачити Черкаський зоопарк приїде чимало люду з-за кордону.

– На базі Черкаського зоопарку відбудеться міжнародний семінар Євроазіатської регіональної асоціації зоопарків та акваріумів. Це буде п'ятий ювілейний семінар на тему безхребетних, – розповідає Євгеній Ван.

Приймати такий захід, каже директор зоопарку Євгеній Ван, престижно й водночас відповідально.

– Черкаський зоопарк стає, приблизно, на такий рівень, як Московський зоопарк, – запевняє директор зоопарку.

Семінар ЄАРАЗА дозволить ще більше розвинути міжзоопаркові зв’язки та спільно поборотися за збереження хижих ссавців, птиці, риб, плазунів та інших представників фауни, переконаний Євгеній Ван.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100