реклама

реклама

Питання поліпшення умов лікування пацієнтів з нирковою недостатністю постійно перебувають на контролі в обласної влади. У цьому запевняє заступник голови Черкаської облдержадміністрації Тетяна Прітченко, йдеться на сайті ОДА.

Так, у минулому році вирішено конфліктну ситуацію навколо приватного медичного центру «Фрезеніус». Зокрема, всі видатки стосовно послуг, які були надані цієї установою жителям Черкащини, зафіксовані у сумі 8 млн. 600 тис. грн. Але, враховуючи проблеми з перерахунками коштів у кінці 2012 року, виникла кредиторська заборгованість перед цією установою, – зазначила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко під час відвідування «Фрезеніусу».

Як відзначає Тетяна Федорівна, на сьогодні сума заборгованості становить 2 млн. 800 тис. грн., з них вже 1 млн. 669 тис. грн. на сесіях районних, міських рівнів зафіксовані й виділені, серед них і найбільший боржник – м. Черкаси.

– Решта коштів буде ліквідовано протягом першого кварталу цього року, в залежності від дати проведення сесій рад того району, в якому проживають пацієнти «Фрезеніуса», – наголошує заступник голови ОДА. – Як куратор гуманітарної сфери – постійно тримаю це питання на контролі.

Також, за її словами, в 2013 році відпрацьовується нова схема співпраці з центром. Зокрема, обласної радою запропоновано представникам «Фрезеніуса» – укладати договори з районами, а керівництву районних, міських рівнів – прийняття під час сесій відповідних програм, завдяки яким будуть виділятися кошти, на ту кількість пацієнтів із хронічною нирковою недостатністю, які потребують стаціонарного лікування саме у цьому центрі.

Начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф ОДА Володимир Брожик додав, що обласна лікарня та її філії можуть надавати допомогу в чотири зміни 226 пацієнтам. Наразі на обліку перебуває – 171 хворий, з них 64 – на лікуванні у ТОВ «Фрезеніус».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100