реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаські архітектори не підтримують макет реконструкції Хрещатика у тому вигляді, який він зараз існує. На вчорашнє обговорення існуючого макету свою думку прийшов висловити лише один.


Черкаський архітектор Анатолій Ніколенко, роздивившись макет, поставив запитання: «А в чому концепція?»

– Я слухав-слухав і так і не розумів, а в чому ж суть самої концепції? Витрачати кошти заради якоїсь концепції, яка навіть не пройшла обговорення, аналізу… Вгадати складно. Я б не хотів, щоб цей макет ще хоча б на одній вулиці повторився. Над нею ще попрацювати кілька років потрібно, – прокоментував Анатолій Юхимович.

Під час дискусії також виникло питання, чи працювали над макетом архітектори. Директор департаменту містобудування Олександр Ільченко запевнив, що так.

– У складі робочої групи за архітектурну частину цієї концепції відповідає Микола Упир, – сказав Олександр Ільченко. – Що стосується інженерної частини проекту, то за неї відповідає Черкаське відділення державного інституту «Укрдіпродор».

Однак вже через секунду екс-очільник «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась ці слова спростував.

– Я десять хвилин тому з ним говорив, і він мене переконав, що йому соромно за цей проект, і що він ніякого стоснку до нього не має, – сказав Павло Миколайович.

Як повідомив у коментарі «Прочерку» колишній головний архітектор Черкас Микола Упир, він участі у розробленні макету не брав, а вперше побачив його у минулу суботу. Однак його нещодавно дійсно зарахували до проектної групи.

– Професіоналів там було мало, всі аматори. Макет виконаний без дотримання законів архітектури, – прокоментував Микола Михайлович та додав: – На початку це допустимо, як шпаргалка, але треба ще багато працювати…


Також він сказав, що працюватиме над проектом, тільки якщо матиме конкретну пропозицію, а не «заради піару». За словами Упиря, він також має свою концепцію, яка передбачає збереження архітектурного середовища, реконструкцію фасадів та прокладання тротуарного покриття.

Фото Анни Остапчук із соціальної мережі «Фейсбук»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100