реклама

реклама

Верховній Раді пропонують посилити держпідтримку заходів, спрямованих на популяризацію української мови та україномовної друкованої продукції. Про це йдеться у відповідних законопроектах, які зареєстрував депутат від Партії регіонів Антон Яценко, пише "Українська правда".

Зокрема, законопроект передбачає надання в 2014-2020 роках з держбюджету щорічної держпідтримки на зазначені цілі.

Депутат запропонував встановити перелік заходів держпідтримки розвитку української мови, серед яких створення та забезпечення роботи спеціальних курсів, гуртків і семінарів з вивчення української мови; створення довідників, словників, навчальних посібників з української мови та видання їх масовими тиражами.

Також держпідтримка передбачена для підготовки і видання академічних зібрань творів класиків української літератури; організації регулярних радіо-, телепередач і публікацій про українську мову в ЗМІ; створення системи україномовної документації для використання в господарсько-економічної діяльності.

При цьому автор запропонував до 2020 року звільнити видавництва, що виготовляють не менше 50% продукції українською мовою від сплати ввізного мита на товари для видавничої діяльності, внісши відповідні зміни до Митного кодексу.

Крім того, законопроект передбачає звільнення цих видавництв до 2020 року від сплати податку на додану вартість і податку на прибуток.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100