реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська міжрайонна екологічна прокуратура за результатами проведеної перевірки з питань правомірності передачі Золотоніською РДА земельних ділянок в оренду та власність виявила факт порушення вимог земельного та водного законодавства.

Так, розпорядженням райдержадміністрації у власність місцевому жителю було надано земельну ділянку, площею понад 1,2 га, вартістю 242 тис. грн., що належить до земель водного фонду.

З метою скасування незаконного розпорядження про передачу спірної земельної ділянки у власність громадянину України екологічною прокуратурою пред’явлено позов до місцевого суду в інтересах держави в особі Державного агентства земельних ресурсів України та Державної інспекції сільського господарства України.

Постановою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області позовні вимоги екологічного прокурора задоволено повністю, незаконне розпорядження РДА скасовано, державний акт на право власності на землю визнано недійсним.

Не погоджуючись із позицією суду відповідачем була подана апеляція.

Проте Апеляційним судом Черкаської області позицію Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури визнано обґрунтованою, а постанову Золотоніського міськрайонного суду залишено без змін.

Таким чином, за наслідками втручання екологічної прокуратури у власність держави повернута земельна ділянка прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, інформує прес-служба Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100