реклама
Sucurity Police

реклама

Органи прокуратури Черкаської області продовжують протидію недозволеним методам розслідування працівниками міліції в Черкаській області.

Так, 25 лютого, відповідно до ст. 278 Кримінально-процесуального кодексу України, слідчим відділом управління прокуратури області трьом оперуповноваженим Смілянського МВ УМВС в Черкаській області вручено письмову підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Вказані особи підозрюються у застосуванні недозволених методів дізнання до жителя одного з сіл Смілянського району: за допомогою електричного струму вони примушували його дати визнавальні покази у вчиненні злочину.

Крім того, прокуратурою області розслідується кримінальне провадження щодо начальника одного із підрозділів УМВС України в області, який протягом 2011–2012 років організував незаконне здійснення моніторингу телефонних розмов громадян, чим порушив їхні конституційні права.

За результатами слідства, 25 лютого вказаній особі вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 163, 364, 366 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становище, службове підроблення, порушення таємниці телефонних розмов).

Найближчим часом вказані кримінальні провадження будуть направлені до суду.

Водночас, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою оперуповноваженого Соснівського РВ в місті Черкаси у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінально правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху).

Обвинувальний акт затверджено прокурором та 20 лютого його направлено до суду для розгляду по суті, інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100