реклама

реклама

У обдурених вкладників громадської організації «Фонд взаємодопомоги» можуть відібрати квартири. Під заставу своїх помешкань люди брали кредити в банках і віддавали гроші до «Фонду взаємодопомоги». Президент фонду Сергій Хатковий зник з грошима, інформує «Газета по-українськи».

– Зібрав близько двох мільйонів доларів і втік, ніхто його не шукає. За три роки кримінальна справа не зрушила з місця. А ми кожен день на голках сидимо, бо грошей нема, а банкам нецікаві наші проблеми, – розповіла 24-річна киянка Наталія Лішкевич.

39-річний Сергій Хатковий родом із міста Звенигородка на Черкащині. У Києві винаймав трикімнатну квартиру, їздив чорним джипом «Мерседес». У 2008 році заснував громадську організацію «Фонду взаємодопомоги». Удавав мільйонера, навчав програм, як можна швидко забагатіти, проводив тренінги. В Інтернеті досі можна знайти його проекти: «Деньги из воздуха, или зарабатывать модно», «Ищем менеджера, желающего получить 60 000 гривен за 60 дней».

– Він пояснював, що заробляє на фондовому ринку і пайових інвестиційних фондах, – каже 63-річна киянка Віра Лішкевич. – Має прибуток 160 відсотків річних. Ми вірили, ставали членами фонду, несли гроші, пропонували заробляти сусідам. Хто приносив йому гроші – за місяць отримував із 10-відсотковим наваром. Усі були задоволені, брали кредити.

Хатковий спонукав Віру Федорівну стати поручителем його молодшого брата Костянтина, щоб той зміг отримати кредит $80 тис. Пообіцяв, що за кілька років позику погасить, а гроші працюватимуть на жінку і надалі. Перші кілька місяців позику сплачував, а потім зник. За 5 років сума боргу виросла до $113 тис. Фінустанова вимагає погасити борг, інакше обіцяє відібрати заставне майно – двокімнатну квартиру по просп. Маяковського.

Віра Лішкевич живе там із доньками 30-річною Оленою і 24-річною Наталею. Сусідка Лішкевичів 53-річна Любов Баланчівадзе віддала до «Фонду взаємодопомоги» $95 тис.

– Теж йому повірила, – зітхає Любов Сергіївна. – Бо набридло сидіти, все життя складати, економити. А він пропонував гарний і швидкий заробіток. Показував книжки по фінансовій грамотності, там усе так чітко прописано. Віддала все, що за життя зібрала. І те, що батьки потом і кров’ю заробили, і те, що в людей позичила.

У 43-річної Надіі Фесенко видурили $15 тис.

– Так хотілось заробити на квартиру, бо з донькою і чоловіком живу в свекрухи, — пояснює жінка. – Наші мами повіддавали нам гроші, щоб ми їх захоронили, а ми захоронили їхні гроші.

Міліціонери столичного Шевченківського районного управління розслідують кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом обману, вчиненим службовими особами «Фонду взаємодопомоги».

– Один раз ми додзвонилися до Хаткового, одразу після його зникнення, – говорить Наталія Лішкевич. – Він сказав, щоб зі своїми кредитами розбиралися самі.

Свої заощадження віддали Хатковому близько 100 людей. Це загалом близько $2 млн.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100