реклама

реклама

Працівники черкаських закладів харчування розповіли «Газеті по-українськи», що найчастіше крадуть їхні відвідувачі.

– Виносять усе: від ложок до стільців, – розповідає 28-річний бармен кафе «Чайна колекція» Максим. – Улітку вкрали стілець із літнього майданчика. Він зі штучного ротанга, недорогий, але ж грошей коштує. Після цього випадку почали чергувати на вулиці.

– У нас дуже сприятливе місце для крадіжок: майданчик між тротуаром і дорогою. За сім років, як працюємо, замінили два набори чайних ложок. Перший був дуже гарний, тому й поцупили швидше. Другий купували простіший.

У ресторані «Коктейль» крадуть серветки з тканини.

– Вони маленькі, їх найлегше заховати. На другому місці – ложки. Забирають із собою і бокали, – говорить 25-річний адміністратор Валентина. – Найбільше вразило, що вкрали три йоржики для туалету. І навіть освіжувач повітря, що був прикручений до стіни.

– Наш працівник завжди проводжає гостей до виходу. Один клієнт відволік розмовою, а інший у цей час виніс підсвічник. Але ж у нас скрізь стоять камери, ми переглянули запис. То були наші постійні клієнти. Діватися не було куди, привезли назад. Почали розповідати, що вони поспорили на те, чи зможуть винести і чи потім це помітять. Подарували нам пляшку вина, але після цього випадку стали рідше заходити, – говорить 40-річний бармен ресторану «Едем» Олександр Задорожній. – Часто ще виносять чашки, келихи. Виходять на вулицю з пивом, вином, кавою, наче покурити, а потім сідають у машину і їдуть. За цим не простежиш. Є один клієнт, у якого просто хвороба красти. Він архітектор. Цупить усе, що є на столі: вилки, ложки, прибори для спецій. Дівчата-офіціантки ходили до нього на роботу й забирали просто зі столу наші речі. Кажуть: «Воно ж дороге, нам із зарплати вираховують». А він: «Не знаю нічого, це все я сам купляв».

Із пивбару «Соняшник» вкрали пивну кегу – 50-літрову металеву бочку.

– Винесли через задні двері. Ми викликали міліцію, написали заяву. Не так шкода пива, як дуже дорога кега. Щоб її відкрити, треба спеціальне обладнання. Пиво туди закачане під тиском, і якщо зірвати кришку, то воно фонтаном виллється. Коротше, через три дні ці хлопці самі принесли кегу, – розповідає 49-річний бармен Оксана Дорошенко. – Після того випадку приходять до нас усе одно, ми їх постійно підколюємо.

З ресторану єврейської кухні «Місада» поцупили тахту.

– Диванчик зроблений у древньогрецькому стилі. Чоловіки сиділи, а потім граючись совали його. Згодом побачили, що вони через дорогу тахту тягнуть, – говорить 40-річний бармен Оксана. – Недавно вкрали столик, що стояв на вулиці перед дверима.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100