реклама

реклама

Громадська рада при Черкаській ОДА вважає перемогу Миколи Булатецького у ВО №194 цілком очевидною, і дуже ймовірною – перемогу Леоніда Даценка у ВО №197. Про це інформує сайт КВУ.


Громадська рада при Черкаській облдержадміністрації вважає, що найбільш справедливим та таким, що відповідає інтересам виборців буде рішення про визначення переможців виборів на підставі існуючої виборчої документації.

«5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія ухвалила Постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в 5-и одномандатних округах, у тому числі в 194-у і 197-у виборчих округах Черкаської області. З того часу жодних дій стосовно організації проведення перевиборів на цих округах зроблено не було. Громадська рада при Черкаській ОДА вважає, що дане рішення ЦВК мало виключно політичний характер і цілком очевидною є перемога Миколи Булатецького у ВО №194, і дуже ймовірною – перемога Леоніда Даценка у ВО №197», – йдеться у зверненні громадської ради до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, голови обласної ради Валерія Черняка та голови Верховної Ради Володимира Рибака.

«У той же час Громадська рада при Черкаській ОДА розуміє, що після ухвалення Постанови ЦВК повністю легітимного виходу з ситуації, що склалась не існує. Тому, вважаючи неприпустимим відсутність двох представників Черкаської області в вищому законодавчому органі України, Громадська рада при Черкаській ОДА вимагає від Верховної Ради України врегулювати законодавчо ситуацію на підставі  рішення Конституційного суду України з роз'ясненням щодо порядку дій у даній ситуації, або без такого роз’яснення. На нашу думку, найбільш справедливим та таким, що відповідає інтересам виборців буде рішення про визначення переможців виборів на підставі існуючої виборчої документації. У випадку остаточного підтвердження неможливості встановлення результатів волевиявлення громадян по п'яти проблемних округах – прийняти окремий закон про проведення в них перевиборів 2 червня 2013 року», – йдеться в повідомленні.

Громадська рада при Черкаській ОДА звертається до Черкаської обласної ради з пропозицією підтримати дане звернення, надане керманичам області за підписом голови Громадської ради Сергія Гончара.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100