реклама
Sucurity Police

реклама

Депутат Черкаської облради Олександр Румик вважає, що стосунки уманчан з хасидами уже сьогодні наскільки важкі та непрості, що погіршення практично неможливе, бо далі нікуди. Про це він сказав у інтерв’ю «Вечірній Умані».

– Ми і в стосунках з хасидами дійшли до краю. Що може бути ще гірше, коли 90 % населення міста плюють у сторону хасидів. То що далі? Тільки бити один одного? – говорить пан Олександр. – Ізраїль у цьому не зацікавлений. Не зацікавлені і уманчани, бо паломництво – це нові горизонти для бізнесу, заробіток.

Для поліпшення ж стосунків, на думку депутата, досить створити простоту відносин, чесність, яких не було останніх 22 роки ні в Умані, ні в державі.

– І це очевидно невигідно нашій владі, – припускає він. – Їм, мабуть, зручно, щоб відносини саме були такі, темні. Кожне паломництво уманчанам дістаються незручності, корупція і брехня. Це приводить до запитань: «Чому ми терпимо, не маючи привілеїв?»

За його словами, якщо найближчим часом не буде змін, то відбудеться оте страшне погіршення.

– Якщо уманчанин буде знати, що є якась користь, бачити її, це буде вихід. Він буде терпіти. Тому якщо наша влада не хоче загострення, вона має дати можливість отримати від паломництва щось уманчанам. Не лише «розрахуватись» рівними дорогами, цілодобовим водопостачанням, можливостями мати власний бізнес. А й серйозними надходженнями до місцевого бюджету, які повинні бути чесно використаними на користь громади, – говорить Олександр Румик.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100