реклама
Sucurity Police

реклама

Міська влада Черкас ініціює включення до тарифу на квартплату послуги з капітального ремонту ліфтів. Із відповідними пропозиціями вона вже звернулася до уряду.

– На нашу думку, це буде справедливо. Ті, хто користуються ліфтами, сплачуватимуть за їхній ремонт. У нашому розумінні, це буде система накопичень коштів. Набагато простіше платити фіксовану суму протягом певного часу, ніж одразу зібрати потрібну суму, – вважає директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Риджаніч. – Ми вже звернулися із відповідними пропозиція до уряду. Необхідно внести зміни до постанови Кабінету Міністрів, за якою формуються тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкової території. Після того, як уряд внесе відповідні зміни, ми зможемо прорахувати сам тариф.

Раніше капітальний ремонт ліфтів фінансувався з міського бюджету. Однак цього року систему змінили – тепер відбуватиметься співфінансування, зазначає прес-служба Черкаського міськвиконкому. Частка міського бюджету складатиме 35%. Решту коштів збиратимуть мешканці будинку.

– Вважаю, що це буде правильним. Адже податки в міський бюджет сплачують і ті, хто проживає у будинках ОСББ, ЖБК, приватному секторі. Ці кошти раніше йшли на потреби одного будинку, одного ліфта. Нині ж спрямовуватимуться на потреби всієї громади: ремонт садочків і шкіл, реконструкцію доріг і тротуарів та інше, – говорить Олександр Риджаніч.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100