реклама

реклама

На сьогоднішній сесії Черкаської міськради опозиціонер Микола Булатецький вимагав звернутися до обласної влади з проханням прибрати «усілякий хлам» з Соборної площі, а також з проханням уповноважити його виступити на сесії обласної ради з приводу погроз на адресу опозиції. Звичайно ж, у виступі Булатецький також закликав Тулуба піти у відставку.

Крім того, Микола Іванович висловив обурення з приводу слів голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, висловлених ним на підсумковій прес-конференції 26 лютого.

Нагадаємо, на цій прес-конференції Сергій Тулуб загадково говорив про мітинги опозиції: «На жаль, там є і дорослі, які такі… довгі… і розуму недостатньо… Діє за принципом: «Лови злодія, бо сам такий». І ховає свої злочини. Це ж не заборонило тому політичному діячеві побудувати будинок на черкаських дніпровських схилах. Це така заповідна зона. А це ж галасує і кричить, щоб на нього не звернули увагу. І таких діячів, на жаль, сьогодні достатньо…»

Микола Булатецький зазначив, що Сергій Тулуб у грубій і брутальній формі висловив погрози на його адресу. Опозиціонер наголосив, що наміри влади можуть мати трагічні наслідки.

– Невипадково для придушення акції на Соборній площі були залучені бандитські формування, – зазначив Микола Булатецький, очевидно, маючи на увазі молодиків з позначками чорним маркером під очима.

Микола Іванович розповів про тотальне переслідування стосовно нього. Мовляв, за його будинком і рідними ведеться стеження.

– Тулуб заявляє, що я купив машину і будую будинок. Так мені ж 60 років! Я що не маю права їздити на машині? Я що не маю права будувати собі будинок з родиною? – обурювався Микола Булатецький.

Він висловив готовність провести публічні дебати з Сергієм Тулубом.

У підсумку за відповідні звернення Миколи Булатецького проголосували лише представники «Батьківщини». Фракція ПР проголосувала проти, а Вільні демократи утрималися.

Керівник фракції ПР Ігор Мельников вирішив також взяти слово. Він пояснив, що на річницю інавгурації Президента регіонали просто проводили мітинг. І ніяких «бойовиків на мітингу не було».

– Тож пред’являти нам якісь претензії некоректно! А те, що деякі представники опозиції, зокрема «свободівці», влаштували бардак, то вже інше питання. Нехай цьому дають правову оцінку правоохоронні органи. Неправильно буде звинувачувати партію влади в чомусь незаконному, бо такого не було. Ми завчасно подали в органи влади заявку на проведення мітингу. Нині ж ви просто вправляєтеся в риториці! Давайте будемо більш толерантними і поважатимемо одне одного. А щодо техніки на Соборній площі, то з понеділка вона буде прибрана і там відбуватимуться інші заходи, – зазначив Ігор Мельников.

Депутатки Ніна Набокіна, Ольга Сисоєва і Тамара Вороніна зааплодували виступаючому.

За конструктивний діалог між двома сторонами виступив і міський голова Сергій Одарич.

– Сергію Олеговичу, а як ви розумно вчинили, що площу обласній владі віддали, правда? – зазначив депутат Віктор Білоусов, маючи на увазі, що тепер усіма гострими питаннями, що спалахують навколо Соборної площі, повинна займатися обласна влада.

– Ну аякже, – посміхнувся Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100