реклама

реклама

У Черкасах уперше обрали кращого офіціанта. Він, переконані організатори, має бути елегантно вбраним, привітним і ерудованим, бо офіціант – обличчя будь-якого ресторану. Учасники конкурсу вправлялися не лише у знанні теорії. Демонстрували і що вміють на практиці, йдеться у сюжеті «Вікка-новин».

– Це – мій перший конкурс. Хочу перемогти, але добре і просто взяти участь. Готувалася я зі своїми керівниками, вони мені допомагали, – розповідає учасниця Марина Поштар.

Не менше за Марину перемогу в конкурсі офіціантів хоче отримати Павло. Обоє студентів до іспиту фахової майстерності готувалися понад місяць.

– Моя мета – виграти цей конкурс. Якщо я навіть і не виграю, то для мене за честь позмагатися із цими учнями. Робота тяжка, але мені сподобалася тим, що оформляєш столи гарно, сервіруєш, із гостями спілкуєшся. Цікава робота, мені подобається, хоча й тяжка, – говорить учасник Павло Верба.

Перед початком конкурсу майбутні офіціанти радяться із своїм наставником Світланою Капенко. У своїх учнях жінка впевнена.

– Я вважаю, що потрібно якомога більше конкурсів таких проводити. Тому що це конкурси професійної майстерності, учні тут багато навичок професійних отримують. Узагалі, це дуже цікаво збагатити знання правилами етикету, як треба складати серветки, обслуговувати відвідувачів, тому що наші учні – це наше майбутнє, – вважає майстер виробничого навчання Світлана Карпенко.

Учасники конкурсу офіціантів постали перед суворим журі граційними, виваженими та привітними. Конкурс фахової майстерності почався із представлення учасників.

Майбутні офіціанти демонстрували не лише практичні, але й теоретичні знання. Учасники відповідали на питання тестів про організацію обслуговування та правила етикету. Директор училища Алла Азізова каже, до підготовки офіціантів ставляться дуже відповідально. Адже саме вони – обличчя будь-якого закладу.

– Сьогодні конкурс офіціантів. Це красива професія. Коли діти приходять до нас, то ми відбираємо лише тих, які готові до цієї професії, бо це публічна та гарна професія, це професія – для молоді, – говорить директор ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» Алла Азізова.

Після теоретичних завдань учасники конкурсу доводили свою майстерність у сервіруванні столу на задану тему. Також майбутні офіціанти змагалися у вмінні складати серветки.

– Головне – ввічливість. Офіціант завжди має враховувати, що клієнт правий, має бути ввічливим, гарно говорити, запропонувати меню. І спілкуватися так, щоб коли клієнт вийшов із закладу, то йому захотілося б повернутися, – говорить Алла Азізова.

Переможці конкурсу офіціантів відстоюватимуть честь Черкас на обласному турі змагання.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100