реклама

реклама

 На сьогоднішній сесії Черкаської міськради депутата Олександр Радуцький вкотре критикував мера та звертався до депутатів із проханням підтримати його запит до обласної прокуратури стосовно перевiрки завданих збитків КП «Черкаситеплокомуненерго».


– Сергію Олеговичу, у одному із своїх виступів Ви говорили, що водили мене за руку, коли призначили директором КП «Дирекція парків». Насправді, ви водили не за руку, а за ніс мене та черкасців, прикриваючись розмовами про добрі справи, про відродження парків і скверів міста, при цьому виношуючи думки, яким чином можна забудувати їх. У сесійні залі щонайменше половина людей колишньої вашої команди, яка підтвердить, як ви протягом багатьох місяців переконували мене поставити підпис з приватною структурою у договорі суперфіція (право користування чужою земельною ділянкою для забудови, окремий вид прав на чужі речі) про забудову землі у парку 50-річчя під ресторан, площею 6 тисяч кВ. м. Ви б краще контролювали дію представників свого найближчого оточення, які беруть участь у брудних корупційних схемах. Як приклад такої схеми – ситуація на КП «Черкаситеплокомуненерго»! – виступав Олександр Радуцький. – Я був дуже здивований, коли дізнався, що звільнився з посади директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Карась Павло Миколайович не без участі мера міста. Але факти, які я наведу нижче, роз’яснять усім правду. Я зрозумів, що Карась не хоче бути учасником корупційних схем, які почали пропонувати йому.

Далі депутат розповів про «одну з корупційних схем».

– У 2011 році було запущено котел, який постачає тепло на Обласну лікарню, Обласну онкологічну лікарню та прилеглі будинки. Цей котел працює за рахунок деревинної тріски, яку КП «Черкаситеплокомуненерго» закупляло згідно з укладеним договором з ПП «АПК-ЦЕНТР». Згідно з цим договором у жовтні вартість тріски становила 337 гривень за тонну. Потреба на місяць матеріалів становила близько 450 тонн.

На початку листопада 2012 року на посаду директора КП «Черкаситеплокомуненерго» прийшов Чернецький Юрій Борисович. Із цього моменту з підприємством налагодилася співпраця із ЗАТ «АТП-2361», яке поставляло деревинну тріску по ціні 430 гривень. Тоді за місяць фірма постачала близько 800 тонн, а ПП «АПК-ЦЕНТР», ціна тріски якого була на 100 гривень дешевше, зробила доставку лише 15 тонн за місяць.

У період із грудня по січень ПП «АПК-ЦЕНТР» призупинило свою діяльність, оскільки весь обсяг роботи на себе взяло ЗАТ «АТП-2361». Нагадаю, ціна деревинної тріски - 430 гривень за тонну.

26 грудня минулого року ПП «АПК-ЦЕНТР» звернулося до керівництва КП «Черкаситеплокомуненерго», проте вже із з метою продовжити договір із підприємством для доставки деревинної тріски по ціні 337 гривень за тонну, як було раніше. Однак фірма отримала відмову від Чернецького Юрія Борисовича.


16 січня поточного року укладено договір між КП «Черкаситеплокомуненерго » та ТОВ «Інекосорб - Черкаси», ціна деревинної тріски якого, на здивування, - 430 гривень за тонну. Вчора, 27 лютого журналісти ТРК «Рось» у новинах оприлюднили інформацію про те, що власником цієї фірми є близький родич міського голови. Було прораховано, що у період із листопада минулого року до лютого поточного року громаді нанесено збитки за рахунок різниці у ціні за 1 тонну деревини у сумі не менше 360 тисяч гривень, – виступив з промовою Радуцький.

– А ви можете назвати прізвище близького родича? – запитав міський голова Сергій Одарич. – Бо в мене, крім дружини, близьких родичів немає.

– Було озвучене прізвище Оксани Ліходькін. Якщо вона вам не родичка, то можете сказати…

– Не близька… – посміхнувся Одарич.

У підсумку запит був поставлений на голосування, але голосів не вистачило, хоч «за» голосували опозиціонери та регіонали.

Тоді Радуцький таки наполіг на поіменному голосуванні.

– Прошу підтримати, бо я обіцяю, що опублікую по всьому місту Черкаси ваше голосування! Давайте шукати правду! – закликав депутатів Олександр Радуцький, звертаючись до Вільних демократів.

– Це шантаж! – закричав хтось.

– Олександр Романович, знайдемо правду, не переживайте, – заспокоїв депутата Сергій Одарич.

Але й це не допомогло. Депутати, очевидно, не хотіли спрямовувати запит Радуцького в прокуратуру. Необхідної кількості голосів не набралося.

– І стосовно речей, що інколи лунають з уст Олександра Романовича, то хотів би нагадати йому, як він чотири роки бігав до мене і на вухо нашіптував, що Павло Карась корупціонер, проводить замовні тендери і таке інше. Тепер виявляється, що це свята людина? – зауважив Сергій Одарич. – А з приводу приватизації парків, що лунають, то в Олександра Романовича теж пам'ять коротка. Коли я став міським головою, то парк «Ювілейний» був у приватній власності. І про це знають усі. І саме завдяки моїм зусиллям нам вдалося повернути цей парк у власність громади. І це моя ідея залучити інвесторів в парки. Бо люди, відпочиваючи, повинні мати можливість похарчуватися. І в туалет людський сходити! – під обурені вигуки Радуцького говорив Сергій Одарич.

На цьому перепалка між Радуцьким і Одаричем завершилася.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100