реклама

реклама

Нове рішення Черкаської міської ради про обмеження перебування неповнолітніх у закладах дозвілля, ресторанного господарства, на вулицях і інших громадських місцях допоможе їм не стати «об’єктом злочинних посягань». У цьому переконаний начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Черкаській області Василь Іржавський.

– Коли дитина стає об’єктом злочинних посягань, то це завжди горе, трагедія… На превеликий жаль, сьогодні і зґвалтування неповнолітніх присутні, і інші категорії злочину… Якщо рішення зупинить хоча б один злочин – це вже плюс, – запевняє Василь Степанович.

За його словами, минулого року неповнолітніми у Черкасах було скоєно 47 злочинів, з них 40 – до 22:00.

Якщо неповнолітнього у нічний час (після 23:00 у літню пору, а після 22:00 – у зимову) зустрінуть правоохоронці – відведуть додому та передадуть батькам. Якщо ж підліток був ще й у нетверезому стані, батькам загрожує штраф, щоправда, мінімальний – 51 грн.

Василь Іржавський запевняє: нове рішення не змусить усіх і кожного носити з собою паспорт, аби засвідчити свій вік.

– Носити з собою паспорт необов’язково. Потрібно просто назвати себе, а міліціонери вже можуть зв’язатися з черговою частиною та перевірити цю інформацію по базі. Якщо людині вже є 18 років – ніяких питань не буде. Головне – це повинно робитися в культурній формі, щоб не образити людину, – каже міліціонер.

Нагадаємо, сьогодні міськрада перенесла розгляд питання про обмеження перебування дітей у нічний час на вулицях міста на в інших громадських місцях на наступне пленарне засідання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100