реклама

реклама

Депутат-бютівець Сергій Власенко, у разі позбавлення його мандата народного депутата, зможе займатися адвокатською діяльністю і захищати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Так прокоментував нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник інформацію про можливе позбавлення Власенка депутатського мандата, повідомляє прес-служба партії.

– Якщо таке рішення (щодо позбавлення Власенка мандата, – ред.) суд ухвалить, а таке право дає ст. 81 Конституції – питання щодо сумісництва розглядається в судовому порядку, то у Власенка буде більше часу займатися захистом Тимошенко. І, безперечно, можна сподіватися, що такий захист не буде політизованим, а буде більше правовим, – вважає «регіонал».

За його словами, якби Власенко вважав, що не порушує закон, то йому не потрібно було б вимагати негайного припинення свого статусу адвоката.

– А він таке звернення подав. Тобто він розуміє, що він не може бути одночасно народним депутатом і займатися адвокатською діяльністю, – зауважив Олійник. – Усі спроби кинути закиди про те, що йдеться про вибірковість у цьому питанні, спростовуються і тим фактом, що народний депутат від «Свободи» звернувся до голови ВР щодо позбавлення повноважень народного депутата України, члена парламентської фракції Партії регіонів Андрія Веревського з приводу тих же обставин: що він, будучи народним депутатом, є також керівником комерційних структур, що заборонено законом про сумісництво. Наскільки мені відомо, голова ВРУ звернувся до суду щодо ситуації з Веревським.

Тобто висновок, за словами Олійника, – один: закон є закон, Конституція є Конституція.

– І треба її виконувати, незалежно від того, до якої партії належиш. Якщо заборонено займатися сумісницькою діяльністю, то треба бути або адвокатом, або депутатом, – резюмував Олійник.

Раніше джерела «Дзеркала тижня. Україна» повідомляли, що представник фракції ВО «Свобода» Михайло Блавацький направив запит спікеру Володимиру Рибаку з вимогою звернутися до суду з позовом про позбавлення регіонала Андрія Веревського статусу народного депутата через незаконне поєднання депутатської та підприємницької діяльності.

«За неофіційними відомостями, комбінація інспірована Банковою і узгоджена з самим Веревським, який за свій мандат, схоже, не надто тримається. Руками опозиції і суду влада (за твердженням джерел ZN.UA у фракції ПР і в АП) хоче замінити Веревського, імовірно, Юрія Іванющенка та Олександра Волкова, а також ще 2-3 «мертві душі» тими, хто буде мати можливість безпосередньо і регулярно брати участь у голосуванні», – повідомляло видання.

У четвер нардеп від «Батьківщини» Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook, що, якщо Власенка позбавлять депутатського мандата, так само має бути позбавлений депутатства і член Партії регіонів Володимир Олійник, який також має адвокатську ліцензію.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100