реклама

реклама

Неочікувано велику кількість заявок – 180 – надіслали учасники відбіркового туру на фестиваль «Шлях до Тараса». Однак для участі у гала-концерті члени журі відібрали лише 30 учасників.

На фото – дитячий ансамбль «Квітограй». Автор фото – Маріанна Немченко

На фото – дитячий ансамбль «Квітограй». Автор фото – Маріанна Немченко


Вибір журі викликав незадоволення у деяких мам учасників. Серед таких – доцент кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації, мама учасниці дитячого ансамблю «Квітограй» Людмила Фіть. Колектив її доньки до гала-концерту не потрапив, ставши дипломантом (4 місце).

– Вони репетирували день і ніч, старались і вірили в чудо. Загалом підготовка тривала близько 3 тижнів, працювали навіть у суботу та неділю, – розповідає Людмила Володимирівна. – У них були гарні костюми, вони співали на сцені, танцювали, а не просто стояли…

Її обурює, що діти «програли» ансамблю з Сєвєродонецька, учасники якого членам журі прислали лише своє відео.

– Члени журі не повірили, що учасники «Квітограю» співали вживу, хоча звукорежисер запевнив у цьому. Дітей примусили проспівати без музики, – зазначає Людмила Фіть.

Однак навіть це на рішення суддів не вплинуло.

«Квітограй» не отримав максимуму і за критерій «відповідність теми», хоча й виконував пісню на слова Шевченка «Тече вода з-під явора…»

Водночас одна з членів журі, заслужена артистка України Олена Варич запевняє: усі ансамблі отримали заслужені бали.

– На мою думку, демоверсія виступу Сєвєродонецька була на 10 балів вищою: там бек-вокал серйозніший, постановка. Солістці близько семи рочків, але голос – неперевершений, – розповідає Олена Борисівна. – Щодо «відповідності теми», «Квітограй» виступав одним з перших… Вже пізніше ми домовилися, що всі, хто співатимуть Шевченка, отримуватимуть «десятки». Однак один бал би на загальний результат все одно не вплинув.

Також вона говорить, що конкурс було судити надзвичайно важко, адже всі колективи – талановиті.

Режисер проекту Раїса Підгаєвська пояснює таке рішення суддів малою кількістю місць у гала-концерті.

– У кожному фестивалі є ображені учасники. Так відбувається завжди. Проте концерт не може бути безрозмірним, буде всього 30 номерів, третина з яких – учасники інших областей. А 4 місце – це ж теж непогано, – запевняє Раїса Миколаївна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100