реклама

реклама

Під час сьогоднішньої презентації «Альбому малюнків Тараса Шевченка 1841-1843 років» народний депутат України Микола Томенко прокоментував нещодавні заяви голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.


Нагадаємо, під час свого звіту про трирічну діяльність очільник області розповів, що фінансує власним коштом мармуровий іконостас, тоді як «Томенко приїде, покаже якусь книжечку і скаже, мовляв, «ой які ми патріоти».

– Один великий чиновник черкаський сказав, що ми книжки видаємо, і це, напевно, – ганебна справа. Ми трохи темні люди, коли видаємо книги, то не даємо в них по 20 фотографій… Книги ми не на бюджетні гроші видаємо. Хотілося б більше, ніж тисячу примірників, будемо заробляти. Можливо, колись, як з розуму зійдемо, будемо видавати по 500 своїх фотографій. Адекватна людина не може додуматися до такого, щоб у книжці про Черкащину було 500 фотографій… – прокоментував голова Комітету з питать свободи слова й інформації, народний депутат від Черкащини Микола Томенко (очевидно, політик мав на увазі любов обласних чиновників прикрашати журнали та альбоми десятками фотографій Сергія Тулуба).

Водночас, на його переконання, будувати сьогодні мармуровий іконостас – недоцільно.

– Навіщо будувати мармуровий іконостас в Успенському соборі? Чого його там будувати? Він якось зв’язаний з Шевченком? Якщо вже хочеться його вшанувати, то давайте відбудуємо дерев’яний іконостас, який тут був, коли Шевченка відспівували… Причому до Шевченка цей мармуровий іконостас, що вся Черкащина збирає на нього гроші? Черкаська область що – найбагатша? Давайте ще золотом щось напишемо на тому мармуровому іконостасі, – обурювався Микола Володимирович.

За словами Томенка, у плані під собором також планують збудувати готельний комплекс.

– Як без готельного комплексу і без сауни можна відзначити день народження Шевченка за бюджетні кошти? – зіронізував Микола Томенко.

На переконання народного депутата, замість іконостасу варто було б фінансувати реальні речі.

– Треба зробити абсолютно реальні речі. Хоч у Каневі порядок наведіть, відбудуйте той палац культури, бо соромно, що він стоїть! Я гордий, до речі, що ми з Володимиром Гресем (колишнім головою Черкаської обласної ради, – ред.) літній театр зробили. Бо на гору всі забираються і кажуть, що люблять Шевченка, а в місті нема де зібрати громаду. Треба робити те, що для місцевої громади потрібне, а не придумані речі: чи на літаках літати, чи в сауну ходити під Шевченком, – сказав нардеп.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100