реклама

реклама

Кременчуцька міжрайонна екологічна прокуратура під час проведення перевірки містобудівного та земельного законодавства на території Черкаського району встановила факт прийняття в експлуатацію дачного будинку, навісу, сауни, гаражу в кооперативі «Береговий» в межах прибережної захисної смуги р. Дніпро, де взагалі заборонено будь-яке будівництво.

Водночас, під час прокурорської перевірки виявлено, що інформація, яка міститься у вказаній декларації, не узгоджується з правовстановлюючими документам на земельну ділянку. Так, в декларації місцева жителька вказує, що відповідна земельна ділянка, на якій побудовані об’єкти нерухомості, перебуває в неї у власності. Між тим, за даними міськрайонного управління Держкомзему в м. Черкаси та Черкаському районі, правовстановлюючі документи за громадянкою на земельну ділянку, вказану нею у декларації, не зареєстровано.

Таким чином, не перевіривши належним чином відповідність даних поданої декларації іншим доданим документам, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Черкаській області ухвалила рішення про реєстрацію декларації про готовність об'єкта до експлуатації, чим фактично сприяла незаконній забудові узбережжя р. Дніпро.

З метою усунення виявленого порушення Кременчуцьким міжрайонним екологічним прокурором заявлено адміністративний позов про визнання протиправним рішення про реєстрацію декларації про готовність об’єкта в експлуатацію та його скасування, який був розглянутий та задоволений. Після вступу рішення в законну силу прокуратурою буде вжито заходи щодо знесення незаконно побудованих об’єктів нерухомості, інформує прес-служба Кременчуцької міжрайонної екологічної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100