реклама

реклама

Сьогодні народний депутат від Черкащини Микола Томенко та літературознавець Сергій Гальченко поїхали у Городище, щоб передати тамтешньому музею листи Тараса Шевченка до Гулака-Артемовського, надруковані у журналі «Основа» 1862 року. Однак поспілкуватися їм з городищенцями, очевидно, не вдасться.

На фото: літературознавець Сергій Гальченко

На фото: літературознавець Сергій Гальченко


Разом з собою Микола Томенко хотів взяти своїх друзів – ансамбль «Кобза», щоб влаштувати свято для жителів Городища. Проте в день приїзду будинок культури виявився закритим, а директор музею Гулака-Артемовського захворів.

– Якісь були застереження, може, думали, що ми Гулака-Артемовського Артьомовським будемо називати… Будинок культури закрили різко. Може, війни чекають… – роздумував під час презентації «Альбому малюнків Тараса Шевченка 1841-1843 років» Микола Томенко.

Водночас він повідомив, що від ідеї передати цінні листи не відмовиться.

– Ми все одно подаруємо, бо там же є наші українці. Влада зміниться, а вони залишаться в Городищі. Ну і директор вчора захворів, якесь нещастя трапилось… Навіть якщо музей відкриють, ми зайдемо, передамо. Це ж наш земляк. Свята мені не вдалося зробити для всіх, бо не впустили в палац культури. Нічого страшного, колись наступного разу зробимо… – засмучено сказав Микола Володимирович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100