реклама

реклама

З початку року КП «Черкасиводоканал» подав до місцевих судів 74 судових позови на боржників, котрі заборгували підприємству за послуги водопостачання та водовідведення понад 140 тисяч гривень. На сьогодні суд ухвалив 13 рішень на користь Черкаського водоканалу.

– Ми завжди пропонуємо боржникам укласти договір на поетапне погашення боргу для того, щоб не доводити справу до суду або арешту майна, – говорить начальник служби обліку реалізації води і стоків КП «Черкасиводоканал» Валерій Власюк. – Проте, як показує досвід, лише опис та арешт майна боржника судовиконавцями спонукають споживача до сплати заборгованості. А це додаткові витрати, які знову ж змушений буде сплатити боржник.

Якщо і після рішення суду боржники не поспішають повертати борги, Водоканал направляє виконавчі листи у державну виконавчу службу. Державні виконавці надають боржникам право на добровільне виконання судового рішення. При відмові або ігноруванні такого рішення судовиконавець проводить дії щодо примусового стягнення боргу.

«Черкасиводоканал» наголошує, що доводити справу сплати боргів за комунальні послуги до суду – собі ж дорожче. Адже в такому разі сума боргу значно збільшується: до неї включаються судові витрати, а також витрати на виконавче провадження, виконавчий збір у розмірі 10% від суми боргу, штрафні санкції (інфляційні та 3% річних за прострочення оплати). Відтак, і без того чималі суми боргу суттєво зростають, зазначає прес-служба комунального підприємства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100