реклама

реклама

Народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко називає ймовірність позбавлення його колеги по фракції Сергія Власенка депутатського мандата «маразмом». Про це він сказав у Черкасах, інформує «Радіо Свобода».

«Створений прецедент, на жаль, руками нашого опозиційного колеги Юрія Кармазіна. Прецедент абсурдний. Ну як після прийняття присяги можна судовим рішенням позбавити вас депутатського мандата? Такого маразму, в принципі, ніколи не могло і не може бути», – наголосив він.

«Конституція чітко прописує процедури зняття депутатської недоторканності, коли відкривається справа. Але для цього треба зібрати 226 голосів. Будь ласка, якщо щодо Власенка є якісь питання – збирайте, ми це обговоримо і буде голосування», – зауважив Томенко.

Він припустив, що Вищий адмінсуд – за принципом, за яким позбавили мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського – може застосувати цю практику і до низки інших депутатів Верховної Ради.

«Знайдено хитрий варіант і цей інструмент буде використовуватися. Я думаю, що там вже є досить великий список. У ньому є і члени фракції Партії регіонів, які, на думку влади, виявляють дику самостійність, неадекватну самостійність. І, звичайно, великий список опозиціонерів, який можна використати в якийсь момент», – зазначив Томенко.

« Але треба зачепитися. От по Власенку зачепилися щодо адвокатської діяльності. У когось ще щось знайдуть. Може, у мене знайдуть: я, наприклад, засновник фонду. Скажуть, що я суміщаю громадською роботу з депутатською, і теж можуть подати в адміністративний суд», – припустив він.

Напередодні у «Батьківщині» повідомили, що Голова Верховної Ради Володимир Рибак зробив до Вищого адміністративного суду України подання щодо позбавлення Сергія Власенка депутатського мандату. Цю інформацію пізніше підтвердили й у самому суді.

Раніше Вищий адмінсуд позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського. Тоді подання зробив колишній народний депутат Юрій Кармазін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100