реклама

реклама

Рух «Чесно» опублікував списки офіційних помічників-консультантів народних депутатів України, які працюють на державній службі або залучені на громадських засадах, інформує «Zаxіd.net».

IMG_0225 2 - копия

З відповідним зверненням рух «Чесно» звернувся до кожного з 450 народних депутатів парламенту.

Дані про помічників консультантів уже надали 18 народних депутатів від ВО «Батьківщина», 3 – від Партії регіонів, 3 – від УДАРу Віталія Кличка та 4 позафракційних депутати.

Нардеп від Черкащини Микола Томенко – також серед тих 18 обранців, які оприлюднили імена своїх помічників. Третім у списку працевлаштованих за строковим трудовим договором на постійній основі – екс-голова Черкаської облради Володимир Гресь. Та таких самих умовах, що і Володимир Анатолійович, із Миколою Томенком працюватимуть Юлія Царенко, Юлія Кондрацька та Ніна Биданцева. На громадських засадах із нардепом від Черкащини працюватимуть 10 осіб, серед яких депутат Черкаської облради, керівник Черкаського обласного штабу Об'єднаної опозиції Анатолій Бондаренко та депутат Драбівської райради Тетяна Богословець.

Водночас у відповідь на звернення «Чесно» деякі депутати відмовилися надати прізвища своїх помічників, або надали інформацію не у повному обсязі, хоча оприлюднення цих даних не суперечить Закону України «Про захист персональних даних».

Відмовилися назвати своїх помічників 3 депутати з «Партії Регіонів»: О. Риженков (відкрив прізвище 1 помічника з 18), О. Дудка та Ю. Боярський, а також двоє «свободівців» О. Панькевич та Ю. Сиротюк.

– Громадяни України мають право знати імена людей, які утримуються коштами платників податків та допомагають парламентарям виконувати свої обов’язки. Тим більше, що «корочка» помічника народного депутата дає людині низку переваг, наприклад, безперешкодний доступ до органів державної влади або статус держслужбовця з немаленькими пенсіями. Перші депутати, які назвали цих людей на вимогу громадян, зробили крок назустріч своїм виборцям та продемонстрували гарний приклад прозорості своїм колегам. Сподіваємося, таких нардепів буде більшість, – коментує учасник руху «Чесно» Віктор Таран.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100