реклама

реклама

Сьогодні зранку хакери атакували інтернет-видання «Дзвін». Це в коментарі «Прочерку» підтвердила редактор сайту Тетяна Воронцова.


– Із 08.30 до 08.50 на сайт надійшло до 20 тисяч несанкціонціонованих запитів, – пояснив системний адміністратор сайту «Дзвін» Влад Брова. – Після того, як вчора піддавалися атакам сайти «Прочерк» і «Провінція», я готувався до нападу і на наший сайт: здійснив back-up (повне збереження інформації, що міститься на сайті, – ред.). Я щасливий, що стосовно нас здійснили лише DDoS-атаку, а не почали «запускати» якісь віруси. Зараз я сайт перезавантажив і поки ми працюємо в нормальному режимі.

На опозиційний сайт хакери нападають вже втретє чи вчетверте. За словами пані Тетяни, востаннє сайт не працював місяць-два тому, коли вони опублікували статтю «Кругообіг корів у Черкаській облдержадміністрації». Тоді сайт вдалося відновити протягом 12 годин.

– Ми посилили захист, змінили хостинг і сподівалися, що така ситуація більше не повториться, – говорить Тетяна Воронцова.

Редактор видання припускає, що на їхній сайт напали через те, що вчора приїзд на Черкащину Президента України Віктора Януковича гостро висвітлював саме «Дзвін», оскільки сайти «Прочерк» і «Провінція» не працювали.

– У нас було дуже багато цікавих повідомлень про те, що в центрі міста побили активіста «Батьківщини», і про те, що був здійснений напад на мене у приміщенні редакції. Хотілося б вірити, що це просто збіг обставин. Але, як кажуть сищики, випадкових збігів не буває, – підсумувала Тетяна Воронцова.

Нагадаємо, що вчора в день приїзду на Черкащину президента Віктора Януковича одразу обидва лідируючі черкаські інтернет-видання – «Прочерк» та «Провінція» – перестали працювати. Проблеми виникли через зовнішнє втручання: сайти піддавалися безперервним DDoS-атакам.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100