реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська мерія відмовилась реєструвати заявку опозиції, яка збирається 10 березня у день смерті Тараса Шевченка покласти квіти до його пам’ятника на Театральній площі. Мовляв, акцію слід узгодити із керівництвом драмтеатру, хоча він не є ані власником, ані балансоутримувачем площі і, тим більше, пам’ятника, пише видання «Дзвін».

– Заборона на Тараса Шевченка в Україні існувала лише у найчорніші часи російського царизму та фашистської окупації. Схоже, «донецький» режим Януковичів-Тулубів-Одаричів повертає ці часи, чим ще раз доводить, що при владі – окупаційна адміністрація, яка має на меті знищити усе українське, – заявив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – Учора голова Черкаської облдержадміністрації називав видання Тараса Шевченка, віддруковані коштом Фондом Миколи Томенка, нікому не потрібними «книжечками», сьогодні не без його вказівки опозиції забороняють вшановувати пам’ять Батька української нації. Залишилось у «кращих» окупаційних традиціях обнести всі пам’ятники Шевченка колючим дротом і вилучити із бібліотек «Кобзарі», щоб українські патріоти не могли набиратися у митця вільнолюбних думок.

При цьому, за словами Леоніда Даценка, у жалобний день смерті митця, також у «кращих» традиціях окупантів, міська влада Черкас влаштовує народні гуляння з нагоди Масляної.

– Це верх цинізму в день, коли все українство відзначає чергову річницю смерті Тараса Шевченка, влаштовувати масштабні гулянки. Нічого сказати, достойна підготовка влади до 200-ої річниці з дня нардження Кобзаря. Однак справжніхукраїнців на шляху до Шевченка ніколи не зупиняли ані заборони, ані жандарми. Тому 10 березня о 12 годині анонсований захід на Театральній площі відбудеться, – пообіцяв Даценко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100