реклама

реклама

Громадянська мережа «Опора» проаналізувала законотворчу активність народних депутатів Верховної Ради VII скликання. У підсумку найактивнішим депутатом від Партії регіонів став представник Черкащини Антон Яценко.



Він у лютому 2013 року зареєстрував 14 законопроектів. Випередили за кількістю законопроектів представника Черкащини тільки бютівець Арсеній Яценюк (19), комуніст Петро Цибенко (17) та «ударівець» Віталій Кличко (15). Натомість «обігнав» у рейтингу Антон Яценко позафракційного Сергія Міщенка (13) та «свободівця» Олега Тягнибока (11).

Громадянська мережа відзначає, що в лютому змінився рейтинг найбільш активних фракцій, оскільки «Батьківщина» поступилась лідерськими позиціями Партії регіонів України. Найбільша опозиційна фракція зареєструвала самостійно, не кооперуючись з іншими політичними силами, 55 законопроектів, тоді як партія влади – 105. Середній відсоток активних депутатів Верховної Ради України зафіксовано на рівні 41,35%. Це свідчить про те, що більша половина парламентарів не здійснювала активної законотворчої діяльності.

Партія регіонів цього місяця була зорієнтована на законотворчу діяльність в сфері економіки, фінансів та господарювання і зареєструвала 45 профільних законопроектів. У пріоритетах «Батьківщини» (15 законопроектів) та «УДАРу» (4 законопроекти) було реформування правоохоронної системи та змін в системі судочинства. «Свобода» в лютому опікувалась питаннями політики та державного управління (13 законопроектів). Комуністична партія України законотворчу активність зосередила на питаннях соціальної політики та стандартів (45 законопроектів), як і позафракційні депутати (9 законопроектів).

«Опора» звернулась до кожного з комітетів ВРУ із запитом на отримання інформації щодо протоколів всіх засідань та інформації щодо роботи комітетів за поточний період. Як виявилось, більшість комітетів не проводила ані зібрань, ані засідань у лютому. Зважаючи на блокування парламенту опозиційними партіями, що створило передумови для невідкриття другої сесії Верховної Ради України, робота в комітетах не розпочалась. Утім, останні також не відзначились іншими формами активності: засідання, «круглі столи», зустрічі та зібрання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100