реклама
Sucurity Police

реклама

images На підготовці до святкування 200-річчя Тараса Шевченка чиновники відмивають великі кошти.

 Про це у коментарі Радіо Свобода заявив член фракції "Батьківщина" Микола Томенко, коментуючи плани уряду виділити додаткові кошти на святкування ювілею Кобзаря.

За прогнозами опозиціонера, необхідні кошти для нових Шевченківських проектів, ймовірніше за все, будуть збирати з підприємців, або ж відбирати у інших проектів, на які у Мінкульту гроші уже є.

Що ж до неефективності виконання попередньої програми, то депутат пояснює таку ситуацію неадекватністю її положень.

За словами Томенка, чимало з її положень написані під відмивання державних коштів.

"Під егідою Шевченка народ заробляє собі гроші. Що, Шевченко і пам’ять про нього постраждає, як під Чернечою горою за бюджетні кошти не буде збудовано готель, ресторан і сауну? Майже на 130 мільйонів гривень тут збудували і вертолітний майданчик, яким користується один Янукович (а кажуть, що зараз і він не користується, бо боїться вертольота). Треба не відмивати кошти, а придумувати абсолютно адекватні речі, які б показали реального, а не забронзовілого радянського Шевченка", – заявив Томенко.

У свою чергу міністр культури Леонід Новохатько заявив, що на ювілей Шевченка з бюджету можуть виділити додаткові кошти через те, що попередня програма заходів виявилась неефективною та недостатньою і було запропоновано низку нових проектів.

За словами Новохатька, в новому указі про додаткові заходи з підготовки ювілею є пункти, спрямовані на популяризацію творчості самої постаті Кобзаря: завершення видання повного зібрання творів, видання Шевченківської енциклопедії, його факсимільних творів.

"Інший блок – культурно-мистецькі заходи: і Шевченківські читання, і літературний конгрес. Третій блок – приведення до ладу, європейського рівня, всіх музеїв, заповідників, місць, де він перебував", – заявив міністр, додавши, що для її виконання у бюджеті навіть заплановані додаткові видатки.

Як відомо, нещодавно на засіданні громадської гуманітарної ради президент Віктор Янукович заявив, що стурбований байдужістю Кабінету Міністрів до підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100