реклама

реклама

Групу народних депутатів від опозиції не пустили на територію вертолітного майданчика, який огородили колючим дротом, а охорона запевняє, що це приватна територія. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від опозиції Олександр Бригинець, повідомляє «Український тиждень».
Народний депутат Олександр Бригинець обурюється "тихою приватизацією" вертодрому в Каневі

Народний депутат Олександр Бригинець обурюється "тихою приватизацією" вертодрому в Каневі


За його словами, у Каневi «розташований єдиний вокзал, що огороджений колючим дротом по периметру, та перебуває пiд цiлодобовою охороною без можливостi туди потрапити».

«Охорона туди не пустила ані мене, ані Миколу Томенка, Миколу Даневича, Миколу Княжицького та інших громадян.... Більше того, охорона заявила, що це приватний аеропорт, хоча його будували за бюджетні гроші до ЄВРО і туристів... Кажуть, за рік термінал міг прийняти до 100 тис. туристів, але прийняв лише два рази Януковча.. Схоже, Януковчу подобається знаходитися за колючкою...», - пише Бригинець.

ka2  

Своє обурення ситуацією висловила також нардеп від УДАРу Ірина Геращенко.

"Читаю пости про пригоди моїх колег Томенка, Княжицького, Бригинця у Каневі. Хотіли хлопці зайти на вертолітний майданчик, побудований на бюджетні гроші, про які нам Колесников- Герман розповідали, як гості Євро будуть після матчів літати - подорожувати до Канева. Ан не пустили туди нардепів. Кажуть, то аеропорт приватний!!! Мило. Треба дізнатися, кому належить. Коли і за скільки приватизували. Чи сплатили гроші до бюджету. Бо он губернатор черкаський кричить-волає, що немає грошей на ремонт доріг. А на гелікоптерний майданчик є", - написала вона у своїі сторінці в мережі Фейсбук.

 Як повідомлялось, вертолітний майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а у березні минулого року було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

У липні 2012 року Міністерство інфраструктури пояснило затримку з введенням в експлуатацію вертолітного майданчика в селі Пекарі (Канівський район, Черкаська область) біля Шевченківського національного заповідника відсутністю заявки на її реєстрацію в Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України.

Нагадаємо, урочисте відкриття вертолітного майданчика у Каневі з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів на годину відбулось 19 вересня 2011 року. Прес-служба Кабміну заявляла, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

А тодішній заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди багатих людей і туристів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100