реклама

реклама

Ділянка, на якій минулого року черкаська міська влада обіцяла облаштувати пляж для людей з особливими потребами, виявилася частково переданою в оренду приватній фірмі. Тепер же чиновники шукають нове місце для пляжу. Громадська організація «Соціум», що опікується інвалідами, шокована таким перебігом подій. Своє обурення представники організації висловили в коментарі «Прочерку».

Фото з архіву

Фото з архіву


Пляж для людей з особливими потребами ще минулого року чиновники обіцяли облаштувати в мікрорайоні «Митниця» (на набережній навпроти будинку по вул. Героїв Дніпра, 53). У кінці серпня прес-служба мерії анонсувала, що вже скоро буде замовлено спеціальні металеві конструкції, проте через холодну пору їхнє встановлення перенесли вже на травень 2013.

Тепер же замість ділянки на «Митниці» міська влада пропонує інвалідам нову – на вул. Пушкіна. Заміна території обурює міську громадську організацію «Соціум», бо ж ділянка по Героїв Дніпра їх абсолютно влаштовувала.

– Минулого тижня ми збиралися у міськвиконкомі, проте нічого путнього чиновники нам не запропонували. Ви ж розумієте, що для таких людей потрібні особливі умови: щоб транспорт міг під’їхати аж до води… А нам пропонували то ділянку на вул. Пушкіна, то біля Пагорбу Слави… – обурюється заступник директора «Соціуму» Сергій Назаренко.

Натомість у мерії запевняють: питання залишається відкритим.

– Сьогодні питання ще не вирішене через часткову оренду тієї території. Є кілька запропонованих ділянок, їх розглядають. На сьогодні ніякі будівельні роботи не можуть розпочинатися без виділеної ділянки. Це регламентовано законодавством, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства МВК Алла Грохольська.

Через часткову оренду ділянки не змогла міська влада і придбати минулого року металеві конструкції.

Водночас міський голова Черкас Сергій Одарич під час нещодавньої прес-конференції сказав, що про заміну ділянки не знає. Проте він досі обіцяє облаштувати «особливий» пляж. Крім того, мер планує запровадити відповідний стандарт: більшість пляжів має бути облаштовано для людей з особливим потребами.

– Ми повинні на більшості пляжів так їх облаштувати, щоб людина з обмеженими можливостями мала доступ до води, могла спокійно до води потрапити і звідти вийти. Подібну інфраструктуру ми будемо закладати як стандарт для облаштування будь-якого пляжу, – переконує Сергій Одарич.

Стандарт має стати однією з умов облаштування і комунальних, і приватних пляжів.

– Кожен пляж повинен мати доріжку, трап для можливості спуску до води. Один буде цього року точно, а, можливо, й більше, – обіцяє Сергій Олегович.

У міській громадській організації «Соціум» до таких планів ставляться позитивно, проте у їх реалізацію вірять не дуже.

– Ініціатива, звичайно, хороша. Але ж це нереально… Ми на ту ділянку збирали документи три роки… – з сумом наголошує Сергій Назаренко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100