реклама

реклама

У Черкаській області виробляється понад 302 тисячі тонн м'яса худоби та птиці, біля 500 тисяч тонн молока та понад 800 млн. штук яєць, що перевищує продовольчу безпеку області в 3-5 разів. Про це повідомив голова Черкаської облдержадмінстрації Сергій Тулуб.

Зокрема, за 2010-2012 роки в області введено в дію 2 сучасних свинокомплекси – ТОВ «Золотоніський Бекон» Золотоніського району та ТОВ СП «Валява» Городищенського району, які укомплектовані поголів’ям м’ясних порід імпортної селекції. Це дає змогу виробляти високоякісну конкурентоздатну продукцію. Окрім того, введено в дію 3 молочних комплекси з безприв’язним утриманням корів та доїнням у доїльних залах у Чорнобаївському та Христинівському районах.

Усього за останні три роки на розвиток м’ясо-молочної галузі спрямовано більше 120 млн. грн., зокрема за рахунок державного бюджету – 62 млн.грн., інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Майже в усіх районах області проводиться переобладнання молочних ферм з використанням сучасного доїльного обладнання. Загалом, за останні 2 роки таку роботу проведено на 25 фермах. У перспективі введення в дію ще 3-х молочних комплексів, що дасть змогу протягом трьох років збільшити виробництво молока.

З метою ефективного господарювання та оптимізації процесу виробництва і збуту молочної продукції збільшена закупівельна ціна на молоко від населення – середня вартість нині становить 2,50 грн./л. Також відновлена діяльність 28 молочарських кооперативів на селі, сільським родинам за рахунок обласного та районних бюджетів передано 69 голів нетелей.

У 2012 році за збереження та утримання молодняку великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах нараховано 6 млн. 906 тисяч гривень, для отримання дотації звернулося більше 8 тисяч осіб, які утримують більше 11 тисяч голів молодняку великої рогатої худоби. В 2013 році продовжується робота з реконструкції та добудови ще двох сучасних молочних комплексів, загальною потужністю 2,5 тисячі голів корів (ТОВ Кищенці – 1800 голів корів та ТОВ Дзензелівське – 700 голів корів Маньківського району.

– Це факти, які свідчать про велику результативну роботу. Встановлення справедливої закупівельної ціни на молоко заохочуватиме селян до збільшення його виробництва. А це – нові робочі місця, підвищення якості продукції та продовольчої безпеки регіону, – наголосив Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100