реклама

реклама

Мерія Черкас має на меті застрахувати понад 15 тисяч працівників комунальних і державних підприємств та установ міста.

Вже відбулися переговори представників страхових компаній та керівників медичних закладів Черкас. 

За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, нині розробляється механізм фінансування страхових полісів.

– Ми готові частину витрат на страхування профінансувати з міського бюджету, а частину візьме на себе працівник, – говорить мер. – Моя позиція – у разі запровадження програми страхування: обов’язок страховиків – продіагностувати кожного клієнта, виступити контролером проходження профілактичних оглядів. І вони мають бути не формальні, а якісні.

Зараз департамент охорони здоров’я міськради аналізує перелік послуг, які варто включити в страховий поліс. Також страховим компаніям будуть надані розцінки послуг, які надають поліклініки та лікарні міста задля розробки вартості полісів, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Для міської ради – це не фінансовий проект. Це проект, який покликаний дисциплінувати людей. В усьому світі – страхування дисциплінує. Якщо не куриш, платиш менш, а якщо маєш шкідливі звички – то більше. Я хотів би, щоб програма спонукала людей нести відповідальність за своє здоров’я, – каже Сергій Одарич.

Головний акцент був поставлений на індивідуальному підході до кожного колективу і людини.

– Зараз наше завдання – посортувати усі послуги на категорії: «елітна», «стандарт», «економ». А людина потім обиратиме собі підходящий варіант, – говорить міський голова. – Ми зорієнтовані застрахувати людину лише від реальних випадків. Ми не робитимемо профанацію, – зазначив мер.

Керівники медичних закладів міста мають виявити проблемні місця, а також провести переговори з колективами. Має бути налагоджена нормальна співпраця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100