реклама

реклама

У Черкасах за ініціативи міської влади стартував соціальний проект зі створення спільноти волонтерів, які воліють брати активну участь у житті міста: сприяти в проведенні екскурсій для гостей Черкас (зокрема – іноземних), допомагати в організації міських фестивалів, акцій, святкувань.


А також брати участь у мистецьких і доброчинних проектах тощо. Аби долучитись до спільноти волонтерів Черкас необхідно надіслати запит із темою «Волонтер» на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду та заповнити відповідну анкету на участь, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

В. о. начальника відділу громадянського суспільства Черкаської міської ради Тетяна Глинська розповіла, що у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку м. Черкас на 2013 рік заплановано створення електронної бази волонтерів, які висловлюють бажання допомогти місту.

У свою чергу, члени спільноти волонтерів Черкас матимуть змогу цікаво провести час, беручи участь в організації різноманітних загальноміських заходів (культурних, розважальний, освітніх, а також – соціально-корисних, як-то: суботників). Крім цього, участь у волонтерському проекту відкриває можливості для спілкування та знайомства з непересічними людьми, розширення кола інтересів тощо.

– Ми створили спеціальну соціальну поштову скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , куди необхідно надіслати запит із темою «Волонтер»  аби взяти участь у цьому проекті. Відправнику надійде анкета на участь, де майбутній волонтер вказує власне прізвище, ім’я та по-батькові, контакти, а також – напрям волонтерської діяльності, який його найбільше цікавить, і чим він може допомогти. Приміром, проведення екскурсій чи розміщення на своїй території гостей міста, участь в організації всіляких загальноміських заходів тощо. З огляду на зібрану інформацію, буде формуватись база волонтерів за відповідними напрямками співпраці, – зауважує Тетяна Іванівна.

За її словами, відповіді, які надсилатимуть небайдужі жителі міста, автоматично зберігатимуться у базі. Тобто списки волонтерів формуватимуть самі ж охочі взяти участь у цьому проекті.

До речі, у багатьох країнах світу волонтерська діяльність є доволі популярною серед  громадян, які воліють допомогти рідному місту.

Тетяна Глинська переконана, що Черкаси не стануть виключенням. Оскільки жителі нашого міста відомі своєю гостинністю, доброзичливістю та небайдужим ставленням одне до одного.

Детальніше про проект можна дізнатись у відділі підтримки громадянського суспільства Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, к. 107, тел. 45-40-91.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100