реклама

реклама

У Черкаській виправній колонії (№62) 15 березня на храм-ковчег, що на території промислової зони установи, підняли та встановили 4,5-тонний купол.


Цей храм був спроектований митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм і має особливу, просто унікальну архітектуру, єдину не тільки в Україні, але, напевно, і в світі, запевняють у прес-службі пенітенціарної служби області, оскільки збудований у формі біблійного ковчега, який «начебто готовий прийняти на свій борт всіх охочих спасти свою душу в океані спокус і гріхів».

Весь час будівництво тривало під керівництвом протоієрея Олега Капітонова. Будували та продовжують внутрішнє оздоблення храму засуджені-парафіяни на кошти меценатів та простих людей, котрим небайдужа доля засуджених.


Вранці, перед запланованим підняттям куполу, велике занепокоєння викликали погодні умови – дощ та сильні пориви вітру ставили під сумнів можливість здійснення задуму. Ближче до опівдня дощ ущух, проте вітер залишався таким же сильним та поривчастим. Після тривалих приготувань на куполі зафіксували кріплення підйомного крану. І в цей момент всі присутні відзначили, що вітер став значно слабшим. Більше того, як тільки купол почали підіймати, небо теж почало вияснятись.

– Господь благословляє! – з посмішкою звернувся до людей отець Олег.

Пізніше кранівник розповів, що датчик, що показував швидкість вітру близько 15 метрів за секунду, змінив цифру на 3,5-4 метри за секунду. Каже, що до цього в Черкаській області йому доводилось встановлювати близько двох десятків куполів і такий випадок, що вітер затихає при підйомі купола, з ним одного разу вже траплявся.

Окрім керівництва та співробітників установи та обласного управління, цього дня до храму зібрались засуджені, котрі будували та постійно відвідують храм. У розмові зізнаються, що подія ця для них дуже довгоочікувана. Більшість тутешніх прихожан прийшли до Бога, тільки потрапивши до колонії, тому для них підняття куполу та встановлення хреста на ковчезі – велика духовна втіха.


– Коли я почав працювати начальником обласного управління, цей храм вже будували, – говорить начальник управління Державної пенітенціарної служби у Черкаській області Анатолі Грищенко. – Одночасно з будівництвом тут відбувались таїнства Причастя, Хрещення, Сповіді. Впевнений, що віра в Бога – це одна з складових справжнього виправлення, зцілення душі засудженого. Тому, зі свого боку, ми всіляко сприяємо та надаємо допомогу в будівництві. Впевнений, що для засуджених цей храм стане справжнім Ноєвим ковчегом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100