реклама

реклама

Український стенд, до роботи якого долучилися й Черкаси, посів п’яте місце на найбільшій міжнародній туристичній виставці «ІТВ-2013», що відбулася в Берліні.


Протягом виставки туристи з усього світу цікавилися відпочинком у Черкасах та залюбки брали участь у конкурсах, щоби виграти оригінальні черкаські сувеніри й подарунки, повідомляють у Туристично-інформаційному центрі міста Черкаси.

– На цій виставці Черкаси вперше так яскраво засяяли на міжнародній арені, – радісно повідомляє директор Туристично-інформаційного центру міста Світлана Неухацька. – Нам вдалося не лише привернути увагу закордонних туристів, але й зацікавити їх відпочинком у місті, зокрема рекреаційними можливостями Черкаського моря та Черкаського бору, а також постаттю геніального митця Тараса Шевченка, чий 200-річний ювілей ми святкуватимемо в 2014 році.

П’ята сходинка в рейтингу стендів країн – це найвищий результат за всю історію участі України в «ІТВ». Минулого року держава посіла дев’яте місце серед 67 країн-учасниць, а позаминулого року досягла шостої позиції. Компетентне журі враховувало якість комунікації, заходи, дизайн і діапазон послуг. Найкращим цьогоріч визнано екзотичний туристичний стенд Абу-Дабі.

– Спеціально для виставки колектив Туристично-інформаційного центру Черкас підготував низку рекламних каталогів і буклетів, виконаних у стилі туристичного бренду міста, – розповідає менеджер із туризму ТІЦу Наталія Ляпкало. – Туристи мали змогу побачити професійні світлини Черкас і переглянути найсвіжіші пропозиції екскурсій і турів Черкащиною. Відвідувачів дивувала краса нашого краю, адже це – земля унікальних природних багатств, колиска козаччини і батьківщина народного героя України – Тараса Шевченка.

Кожного дня 11 українських міст-учасників виставки «ІТВ-2013» демонстрували туристам відеоролики та пропонували оригінальні конкурси. 10 березня, в останній день виставки, була черга Черкас проводити розважальну програму на спеціальному майданчику, що розташовувався посередині українського стенду. Туристи, які відвідали виставку, з великим азартом і захватом долучилися до конкурсів.

– Ми підготували унікальні призи, за які змагалися відвідувачі виставки, – говорить директор департаменту економіки та розвитку Черкаського міськвиконкому Ірина Удод. – Було кумедно спостерігати, як туристи з усього світу ласо задивлялися на запашний коровай та з цікавістю розглядали унікальне видання вірша Тараса Шевченка «Заповіт», перекладеного 41 мовою. Ну і, звичайно, не обійшлося без розіграшу пляшки славнозвісної української горілки.

Кожен охочий мав змогу відчути себе справжнім черкащанином. Туристам пропонували слайди зі світлинами різноманітних визначних місць, а вони мали вгадати, на якому фото зображено черкаські пам’ятки. Наприклад, статую Матері-Вітчизни, що на Пагорбі Слави, відвідувачі мали впізнати серед зображень нью-йоркської Статуї Свободи та волгоградського пам’ятника «Родина-Мать зовёт» Портрет Тараса Шевченка розташовувався поруч із зображеннями геніїв німецької культури – Йоганна Вольфганга Гете і Йоганна Себастіяна Баха.

Елементарні для будь-якого черкащанина запитання виявилися непростими завданнями для відвідувачів виставки, адже Україна і, зокрема, Черкащина досі залишаються нерозкритою таємницею туристичної Європи. Та, врешті, призи знайшли своїх господарів – майбутніх дослідників туристичних загадок Черкаського краю.

– Попри те, що Черкаси не мали раніше досвіду участі в «ІТВ-2013», перша спроба виявилася дуже вдалою та подарувала черкаській делегації безліч нових ідей, – вважає провідний спеціаліст департаменту економіки та розвитку Черкаського міськвиконкому Ірина Семененко.

– Успішний виступ Черкас на «ІТВ-2013» надихнув колектив Туристично-інформаційного центру на подальшу діяльність із просування туристичного потенціалу міста, – підсумовує Світлана Неухацька. – У нас є нові ідеї та заряд упевненості й ентузіазму, що, незважаючи на довгий час занепаду туризму в Черкасах, нині можна його відновити та розвинути. Туризм – наш найперспективніший напрям розвитку, а природні багатства й самобутня культура Черкас – це дивовижний дар, який є не в кожного міста і який ми мусимо цінувати понад усе.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100