реклама

реклама

Європейський суд з прав людини взяв до розгляду скаргу невизнаного ЦВК переможця минулорічних парламентських виборів по мажоритарному округу №197 Леоніда Даценка. Про це секретар суду повідомив скаржника відповідним листом.

"Суд розгляне скаргу, як тільки це буде можливо. Розгляд здійснюватиметься на основі наданих інформації та документів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на окружній виборчій комісії №197 відбувались грубі порушення закону, внаслідок яких на сервері ЦВК з’явились сфальсифіковані дані по 18 виборчих комісіях, які суттєво різнились із даними у протоколах із мокрими печатками з цих дільниць. В результаті було спотворено результат голосування на користь самовисуванця, підтримуваного владою, олігарха Богдана Губського. Під прикриттям "Беркуту" голова окружкому відвіз до ЦВК сфальшований підсумковий протокол, однак там його не прийняли. Згодом ЦВК оголосила округ  проблемним.

Член політичної партії "Фронт змін", висуванець ВО "Батьківщини" Леонід Даценко, пройшовши всі українські судові інстанції, звернувся із скаргоюдо Європейського суду з прав людини. До розгляду він надав копії протоколів із мокрими печатками із усіх 146 виборчих дільниць свого округу, та інші матеріали, які підтверджують вкрадену у нього перемогу.

Місяць тому Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу переможця іншого черкаського "проблемного" округу №194 – "батьківщинівця"Миколи Булатецького.

Про це інформує офіційний сайт "Фронту змін".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100