реклама

реклама

Черкаська обласна організація Комітету виборців України впродовж багатьох років надає юридичні консультації мешканцям Черкас та області. З 1 серпня 2012 року ця діяльність здійснюється в рамках правозахисного проекту «Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних громадських приймалень», який діє завдяки підтримці Європейського Союзу.

"Ми пишаємося, що наш досвід в організації правозахисної роботи був високо оцінений керівництвом ВГО Комітету виборців України і Черкащина увійшла до складу тих чотирьох областей, в яких з вересня місяця минулого року підтримана робота стаціонарних та мобільних громадських приймалень," - відзначив голова правління ЧОО КВУ Максим Михлик.


Незважаючи на те, що пріоритетом приймальні є надання юридичної допомоги в галузі адміністративного права, юристи ЧОО КВУ консультують і з інших питань.

Алла Юрковська, юрист проекту: "На початку проекту значна частина питань, на які відповідали юристи приймальні, стосувалися виборчого права, оскільки початок роботи співпав з виборчою кампанією 2012 року. Проте зараз акценти змістилися в сторону соціального, сімейного та цивільного права. Ми допомагаємо людям не лише надаючи усні консультації, але й складаючи різноманітні документи: скарги, клопотання, позовні заяви тощо. За півроку функціонування приймальні вже надано 727 консультацій."

Тетяна Кавальчук, юрист проекту: "Позитивним є те, що консультації надаються практично безперервно в часі. Деякі справи, які ми починали під час дії попередніх проектів, отримали своє логічне завершення лише зараз. Наприклад, ще в 2012 році в приймальню звернулася молода жінка, котра разом з донькою потерпала від насильства з боку колишнього чоловіка - він не хотів залишати квартиру, бив колишню дружину на очах у дитини... Ми допомогли жінці звернутися до суду з позовною заявою, зібрати докази, і місяць тому суд нарешті прийняв довгоочікуване рішення на її користь".

Проект «Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних громадських приймалень» триватиме до 2015 року.

Впродовж цього часу мешканці Черкас та Черкаської області мають змогу отримати безкоштовну юридичну допомогу. Прийом громадян проводиться за адресою: вул. Ільїна, 266/2, м. Черкаси, контактний телефон: 36-85-47.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації КВУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100