реклама

реклама

Щоб покращити ситуацію на споживчому ринку, слід відмінити норму закону, яка вимагає завчасно попереджати суб’єктів підприємницької діяльності про перевірку. Так вважає керівник інспекції з питань захисту прав споживачів Черкаської області Ігор Гук.

За словами фахівця, у Європі взагалі не розуміють, як можна попереджати підприємця про перевірку.

– Це недолік в роботі. Ми за 10 днів повинні попередити суб’єкта господарювання, що прийдемо з перевіркою. Та ви самі розумієте, що за стільки днів будь-який підприємець встигне замінити чи зняти з реалізації продукцію, у якої чи то прострочений термін, чи то вона не відповідає нормативним документам, – зазначив Ігор Гук. – Й інше: коли нам надходить скарга чи заява від споживача, ми повинні отримати погодження на перевірку в Києві. Для цього потрібен час – тиждень, а то й більше. Але я вважаю, що на неякісні чи шкідливі продукти ми повинні реагувати миттєво, того ж таки дня! Бо підприємець встигне все заховати. Та у нас не така нормативна база законодавства.

За словами фахівця, його установа надіслала листи і в Держспоживінспекцію, і в облдержадміністрацію з проханням відмінити цю норму. Але це можливо лише на рівні Верховної Ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100