реклама

реклама

Ведучи мову про оптимізацію апарату управління містом, слід таки вживати термін «реорганізація», а не «скорочення». Бо ця оптимізація передбачає не просто скорочення працівників, а їх переведення у ті відділи, управління, де їх задіяність буде більш ефективною для міста. Про це «Прочерку» розповів керуючим справами виконавчого комітету Черкаської міськради Микола Кудрявцев.

Кудрявцев: Чиновників будемо не звільняти, а переводити...

Кудрявцев: Чиновників будемо не звільняти, а переводити...

– Я знаю, що в колективах чиновників є нервозна атмосфера, відбувається залякування працівників з метою згуртувати проти якогось ворога у вигляді нашого виконавчого комітету. Однак нікого не планується викидати на вулицю, про що кричать опоненти з районних у місті рад! – пояснює Микола Кудрявцев. – От є такий собі відділ очікування звернень (в районній у місті раді, де саме не говоритиму). І там є штат! І на ці штатні одиниці витрачаються кошти з бюджету. Але кому потрібен відділ очікування звернень? Адже є відділ звернень, який приймає звернення і розписує їх на того чи іншого виконавця. Кому потрібен у виконкомі відділ з пенсійного законодавства? Адже є Пенсійний фонд! Є ще працівники, що займаються питанням охорони праці. Функції таких людей теж законодавчо не визначені. Тож реорганізація потрібна і для ефективного керування, і для скорочення витрат. Але потрібна розумна реорганізація. Скорочення штату, коли у згаданому відділі очікування звернень просто зменшать кількість працівників, не вирішить проблему. Відділ же не потрібен взагалі. Може треба людей перевести у відділи, де нестача працівників?..

Де ж задіюватимуть людей, відділи яких будуть розформовані? По-перше, як інформує Микола Кудрявцев, існує певна кількість людей, які самі бажають вийти на пенсію у зв’язку зі змінами пенсійного законодавства. Що ж до кваліфікованих кадрів, які готові працювати, то їх можна задіяти ефективніше:

– У нас не вистачає кваліфікованих кадрів у комунальних підприємствах. Крім того, у найближчій перспективі відкриється величезний ринок праці –особи будуть брати участь в створенні і управлінні об’єднаннь співвласників багатоквартирних будинків. Кількість цих об’єднань постійно зростає, а управлінців немає, їх треба готувати. На цей рік в програмі соціально-економічного розвитку закладається пункт по проведенню навчання для майбутніх управлінців. Бо це специфічна діяльність. І досвід роботи в державних органах буде дуже корисний тут, бо є багато схожих функцій. Таким чином плануємо працевлаштовувати людей. Зараз, можливо, розглядатимемо питання про скорочення загальної чисельності осіб в апараті управління містом приблизно на 150 осіб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100