реклама

реклама

Черкаська опозиція заявляє, що хтось «гріє руки» на піску для пекарівського вертодрому – з 6 млн. грн. за пісок для будівництва гелікоптерного майданчика заплачено тільки 2 млн. грн.

Депутат Черкаської обласної ради (фракція політичної партії «Фронт змін») Наталія Старікова звернулася до прокуратури області з проханням перевірити факти порушення законодавства у зв'язку з будівництвом гелікоптерного майданчика в Пекарях на Канівщині.


За словами Наталії Старікової, йдеться про порушення природоохоронного законодавства та Бюджетного кодексу. Їх виявили депутати Канівської районної ради.

– У 2011-2012 роках на території Пекарівської сільської ради проводилося капітальне будівництво гелікоптерного майданчика та дороги до нього (4 км). Генеральний підрядник – товариство «Льодові арени». Для згаданого будівництва використовувався пісок із копалин місцевого значення та частини від очищення русла Дніпра. Вказані копалини у 2011 році рішенням Пекарівської сільської ради передані (без вказання наявного об'єму) районному комунальному підприємству «Райтеплоенергія» для контролю використання і отримання плати за використаний пісок. У цілому за час будівництва було використано 150 тис. м3 піску більше, як на 6 млн. гривень, проте офіційно оплата була проведена лише за 53 тис. м3 в сумі понад 2 млн. гривень, а майже 3 млн. гривень – невідомо де, – говорить Наталія Старікова. – Хоча за даними, які оприлюднив на недавній сесії Канівської райради директор «Райтеплоенергії», генпідрядник всі розрахунки по оплатах за використаний пісок провів, а де вони ділися – невідомо. Таким чином є прямі ознаки порушень природоохоронного законодавства та ст.69 Бюджетного кодексу (недоотримання значних сум бюджетних надходжень місцевими бюджетами).

Наталія Старікова додала, що з відповідним зверненням до прокурора Черкаської міжрайонної природоохоронної прокуратури І.О. Колодчиної звернувся депутат Канівської районної ради Микола Фесенко.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації політичної партії «Фронт Змін».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100