реклама
Sucurity Police

реклама

Комунальники Черкас просять жителів міста не дивуватися, якщо вони отримають рахунки за комунальні послуги, а в них не буде зазначено прізвище, ім’я та по батькові. Це результат дії нового закону, який захищає персональні дані про особу. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

plata За словами в. о. директора департаменту житлово-комунального комплексу міськвиконкому Василя Старікова, відтепер в усіх рахунках не зазначатимуться прізвища. Власники осель вписуватимуть їх самостійно, коли сплачуватимуть за комунальні послуги. Між тим у платіжках залишатиметься адреса: назва вулиці, номер будинку та квартири.

– Вилучення прізвища платника з бланку комунального рахунку – це не наша забаганка. Нововведення з’явилось у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2011 року Закону України «Про захист персональних даних». Юристи міськвиконкому уважно вивчили Закон, тому ми і прийняли таке рішення. Справа в тому, що прізвище та ініціали споживача є інформацією персонального характеру. Таке ж рішення прийняли в Києві, – пояснив «Прочерку» директор ТОВ «Міський інформаційно-розрахунковий центр» Олег Ліходькін. – Якщо ж людина ненароком зробить помилку в своєму прізвищі, вписуючи його в бланк, то нічого страшного. Адже ідентифікація платежу здійснюється по особовому рахунку, а не по прізвищу. Банки, відправляючи інформацію про прийняті платежі, вказують номер особового рахунку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100