реклама

реклама

«Вертолітний майданчик Канів» у селі Пекарі на Черкащині не має сертифікації та піддає ризику життя пасажирів. Як повідомили у прес-службі нардепа від «Батьківщини» Олександра Бригинця, про це стало відомо з відповіді Державіаслужби України щодо законності обмеження доступу на територію вертолітного майданчика в селі Пекарі. Про це пише сайт «Відомості».

«Як повідомили мені листом від 1 квітня, згаданий вертодром має Свідоцтво про реєстрацію вертодрому Державіаслужбою України. Вертодром занесений до держреєстру аеродромів України. Власником і експлуатантом вертодрому є ДП обслуговування повітряного руху України, яким нещодавно представлена ​​в Державіаслужбу Заявка на сертифікацію зазначеного вертодрому», - повідомив Бригинець.

«Цією відповіддю Державіаслужба визнала, що цей вертодром не сертифікований. Тоді у мене виникає питання: невже ветродром, який Кабмін поспішав побудувати до Євро-2012, планував приймати пасажирів-туристів без наявності сертифікації? Невже несертифікований вертодром тепер приймає Президента та інших високопосадовців і піддає ризику життя пасажирів, у тому числі і Президента? Я в шоці!» - зазначив Бригинець.

За його словами, він звернувся до Рахункової палати і до ГоловКРУ з вимогою перевірити використання бюджетних коштів на будівництво вертодрому в селі Пекарі Канівського району. Здача в експлуатацію вертолітного майданчика відбулася в серпні 2011 року. Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб заявляв, що вертолітний майданчик у с. Пекарі під Каневом повинен почати роботу з 1 червня 2012 року. Передбачалося, що вертодром використовуватимуть туристи, які мають намір відвідати Україну в рамках Євро-2012, для перельотів з Києва до Канева на екскурсії. Згідно з відповіддю глави Мінінфраструктури Володимира Козака, за період функціонування вертодрому було виконано 14 польотів повітряних суден, а один рейс на вертодром обійшовся майже в 10 млн. грн. бюджетних коштів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100