реклама

реклама

Сергій Одарич не визнає імпічменту, який ініціювала сьогодні більшість депутатів міської ради Черкас. Про це повідомляє «Газета по-українськи».

Сергій Одарич не визнає імпічменту

Сергій Одарич не визнає імпічменту


"Я не віддавав нікому печатки. Мені невідомо де вона зараз, але має знаходитися у канцелярії. Якщо хтось хоче поміняти ці правила, за все це доведеться відповідати. До того ж печатка не є ніяким символом влади чи повноважень. Печатка взагалі нічого не значить, а важить підпис людини, який вона ставить під документами і чи має на те повноваження. Я ніколи не тримав в руках тої печатки. Я підписав повідомлення про рішення щодо дострокового припинення повноважень міського голови й підписав акт про те, що відмовляюся Горкуну (Віктор Горкун — секретар міської ради, депутат від Партії регіонів, ГПУ) передавати печатку. Завтра я виходжу на роботу".

Одарич звернеться до органів прокуратури й суду.

"Сьогодні здійснена низка кримінальних порушень за законом про місцеве самоврядування. Перше — Горкун вчора видав розпорядження про скликання сесії міської ради. Це перевищення своїх службових повноважень, оскільки він перебував у відпустці. При живому міському голові сесію має скликати голова. Горкун привласнив собі чужі повноваження посадової особи, а це кримінальний злочин. Друге порушення — допуск до голосування Арсенюка. Його повноваження набувають законної сили після чергової сесії міської ради, на якій буде оголошено рішення про його реєстрацію територіальною виборчою комісією. Третє порушення — внесений проект рішення не містив жодного рішення суду, яке б підтверджувало порушення закону міським головою. Четверте порушення — для прийняття рішення в наших умовах треба 41 голос. Можливо б вистачило 41, якби міський голова не брав участь у сесії і в голосуванні".

Також мер пояснив, чому Сергій Тулуб зацікавлений у його відставці з посади.

"Сергій Тулуб не може змиритися з тим, що його кандидатура Євген Влізло не зміг стати мером у 2010 році. Це звичайна помста. За об'єктивними показниками: місто Черкаси значно краще розвивається ніж інша територія області, яку очолює Сергій Тулуб. Черкаси виграють за всіма позиціями. Ми маємо безперебійну роботу по забезпеченню систем міста: теплопостачання, водопостачання, освітлення, електроживлення. Ми здійснюємо роботи по капітальному ремонту доріг в десятки разів більше, ніж це робить Тулуб у масштабах всієї області. Сміття у нас вивозиться без будь-яких проблем. Сьогодні Черкаси — одне з найчистіших місць не тільки в області, а й і Україні. Об'єктивних підстав бути незадоволеним тим, як живе місто, - немає жодних. Це суто особиста образа 2010 року. В даний момент Сергій Тулуб знайшов потужного союзника в особі Дмитра Фірташа, який допомагає реалізувати сценарій по отриманню необхідної кількості голосів депутатів. І для одного і для другого дуже вигідно, аби був якийсь ручний міський голова, тому що рано чи пізно будуть призначені повторні вибори в округах. А в Черкасах таких округів аж півтора. І зрозуміло, що при відсутності ручного міського голови проводити якісь спецоперації по виборцям дуже складно".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100