реклама
Sucurity Police

реклама

Член Всеукраїнської координаційної ради з чорнобильських питань Борис Бродовський заявляє про порушення принципу соціальної справедливості з боку влади.



Активіст чорнобильського руху області поскаржився «Прочерку» на ігнорування інтересів цієї категорії населення після невдалої зустрічі з губернатором.

– Ми, як і торік, подали заявку про зустріч із губернатором до обласного управління регіональної політики. Але сьогодні прапорщик (охоронець при вході, – ред.) нас на прийом не пустив, сказав, що тільки згідно зі списком, в якому нас чомусь не було, – зауважує Борис Андрійович. – Наші громадські організації «Чорнобильський Набат» і «Чорнобиль-Єдність» проігнорували, а от «Союз Чорнобиль України» прийняли.

Борис Бродовський виступає за збільшення пенсій ліквідаторам аварії на ЧАЕС до 8-9 тис грн. згідно із законом України. Лідер же Черкаської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Болтенков також виступає за збільшення пенсій чорнобильцям, але поступове.

– Я розумію, що держава не в змозі платити чорнобильцям по 8-9 тисяч гривень пенсії, тому й відстоюю думку про поступове збільшення виплат, яких реально добитися вже сьогодні, – зауважує Володимир Миколайович. – Сьогодні чорнобильцям треба за щось жити, а не думати, чи збільшать їм пенсії завтра.

У самому ж управлінні регіональної політики облдержадміністрації кажуть, що сьогодні таки відбулося засідання «круглого столу» з представниками районних осередків громадських організацій чорнобильців. На питання ж «Прочерку», чому запросили представників не всіх громадських організацій чорнобильців області, начальник управління Юрій Король заявив лаконічно, що готовий зустрітися з будь-якою громадською організацією.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100