реклама

реклама

На Черкащині гине річка Золотоношка. Бруд у прозорій воді з’явився раптово, кажуть селяни Чапаївки. Ще кілька днів тому люди могли купатися, ловити рибу, напувати худобу та поливати городи річковою водою. Нині від водойми відлякує сморід, мертва риба та неприродній колір.

Ольга Івахницька, жителька села: "Це страхіття! Скільки народу бігало: де смердить? А воно з річки смердить. Людям скотину напоїти немає де".

Рибінспектори та екологи взяли проби води. Перші результати показали мінімальний рівень кисню у Золотоношці та перевищення у півтора раза припустимого вмісту іонів амонію.

Сергій Федоренко, інспектор з охорони навколишнього середовища в Черкаській області
: "Вчера выезжали, взяли анализы воды, кислород был 0,6, но на сегодняшний день еще меньше. Практически вся рыба тут вымерла".

За попередніми результатами, в річку потрапили каналізаційні стоки з очисних споруд. Там пояснили: до екологічної біди призвела негода. Відремонтувавши пошкодження, завдані зливою насосній станції, до двох працюючих насосів запланували придбати додатковий, аби лихо не повторилося.          

Володимир Геращенко, голова правління ВАТ «Веста»: "Зливові дощі були, випала за дві години двомісячна норма опадів, і десь сантиметрів двадцять на дорозі води стояло, і все це пішло на насосну станцію, і її за півгодини затопило. Два насоси качали, не могли відкачати. Вода все прибувала протягом трьох годин".     
Екологи підраховують збитки, склали акт і чекають остаточних висновків хімічного аналізу води, аби визначити винних і притягти до відповідальності.

 Джерело: ICTV

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100