реклама

реклама

На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету члени виконкому ухвалили рішення спрямувати 3 млн 340 тисяч гривень субвенції для обласного бюджету. Ці кошти підуть на будівництво перинатального центру у Черкасах. Про це у коментарі «Прочерку» повідомив перший заступник в. о. міського голови Віктор Беззубенко.


Орієнтовна вартість майбутнього перинатального центру становитиме близько 77 млн грн.

– Практика виділення субвенції міському бюджету є і нічого страшного в цьому немає. Он нам виділили субвенцію на стадіон, на алею героїв... Зараз в них важка проблема – перинатальний центр. Вони в нас просять кошти, бо в області бюджет розвитку 19 млн, а в нас – 180, – сказав під час засідання виконавчого комітету Віктор Беззубенко

Ухвалити рішення про спрямування коштів вдалося лише з другого разу.

– Ми ухвалили це рішення героїчними зусиллями, двічі ставивши на голосування. Один член виконавчого комітету Станіслав Овчаренко (депутат від облради від «Батьківщини») спочатку попросив інформації, пояснень, однак після того, як Олег Стадник (директор департаменту охорони здоров’я, – ред.) йому все пояснив, він без проблем проголосував, – сказав «Прочерку» Віктор Анатолійович.

Натомість сам Олег Стадник під час засідання виконавчого комітету наголосив, що будівництво такого центру є важливим для міста.

– Такий центр передбачає лікування жінок з проблемною вагітністю та догляд за недоношеною дитиною. Старими технологіями таку дитину важко виношувати. Треба нові технології. Загальноукраїнська програма діє, такі перинатальні центри вже є у Дніпропетровську, Кривому Розі тощо. На черзі будівництво такого центру в Черкасах. У нас був варіант взяти другий пологовий будинок і його перебудувати, але прийнята інша точка зору. Ми повинні допомогти нашим жінкам, – сказав Олег Михайлович.

Тепер же долю коштів вирішуватимуть депутати міської ради. На наступній сесії, що відбудеться у четвер, вони визначатимуться, чи підтримувати рішення членів виконавчого комітету.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100