реклама
Sucurity Police

реклама

За кілька днів ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» проведе проектне обстеження будинку по вулиці Гагаріна, 45, що у Черкасах. Це потрібно, аби визначити, який саме механізм необхідно застосувати для укріплення аварійного будинку.  Про це  розповів заступник міського голови Борис Євмина.

За його словами, донині по цьому будинку жодного разу не робилось ґрунтовних досліджень, аби виявити реальний стан цієї багатоповерхівки та необхідний обсяг робіт та матеріалів.

– Раніше робилось лише візуальне обстеження. Але цього недостатньо. Ми хочемо зробити комплексне лабораторне обстеження  по цьому будинку і спільно прийняти рішення щодо подальших робіт. Для цього залучили фахівців з Києва, – наголосив Борис Григорович.

А також зауважив, що діяти та реагувати потрібно максимально швидко. Адже це –  дійсно небезпечна ситуація. Будинок аварійний, а ситуація затяглась на невизначений термін.

Із 2006 року мешканці цього будинку звертаються за допомогою, але і досі ситуація остаточно не вирішена. У будинку й надалі прогресує збільшення тріщини. Хоча торік з міського бюджету виділялось близько 300 тисяч гривень на роботи з укріплення будинку та 160 тисяч – на проектні роботи.  Але  кошти не були повністю освоєні, як і не були виконані усі роботи.

Борис Євмина зазначив, що з огляду на отримані результаті обстеження по будинку Гагаріна,45 будуть визначатись, чи доведеться тимчасово відселяти мешканців - на період виконання зміцнювальних робіт.

За його словами, у Черкасах будинок по вул. Гагаріна,45 – не єдиний, який потребує робіт з укріплення фасаду чи фундаменту. Таких у місті щонайменше п’ять, і по кожному з них цього року буде розпочато ґрунтовне дослідження та проведені відповідні роботи. Про це інформує прес-служба мерії міста Черкаси.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100